ELTE SEK

2024.01.15. 13:49

Átvette habilitációs oklevelét Langerné Buchwald Judit

Langerné Buchwald Juditnak a kutatási eredményeket és oktatói minőséget is értékelő címet Borhy László rektor adta át az Eötvös Loránd Tudományegyetemen -olvasható a Savaria Egyetemi Központ közösségi oldalán.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Savaria Egyetemi Központ

Mint írják, a PhD-fokozatot követő cím megszerzésére irányuló habilitációs eljárás során a jelöltek kutatói és oktatói képességeikről egyaránt tanúbizonyságot tesznek, a kari és egyetemi habilitációs bizottságok publikációikat, konferencia-előadásaikat és nemzetközi kapcsolataikat is értékelik. 

 Langerné Buchwald Judit, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar (PPK) szombathelyi Pedagógiai és Pszichológiai Intézet egyetemi docensének fő kutatási területe a közoktatással és a pedagóguskutatással kapcsolatos: a szűkebb és tágabb értelemben vett alternatív pedagógiák, illetve alternatív oktatás. Habilitációs előadásaira tavaly tavasszal került sor az ELTE PPK-n hattagú szakmai bíráló bizottság előtt. Negyvenöt perces tanórai előadását „Alternativitás a magyar közoktatásban – tanulóközösségek. Alternatív iskolák” címmel, harmincperces idegen nyelvű tudományos előadását – németül – „Az alternatív iskolák jogi szabályozásának változása Magyarországon" címmel tartotta meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában