Fórum

2024.01.28. 11:00

Az elmúlt időszak eredményeit értékelték és megfogalmazták a jövő terveit - Kissné Köles Erika nemzetiségi szószóló tartott fórumot Rábatótfaluban

A Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat meghívására Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló éves fórum keretében értékelte az elmúlt időszak eredményeit és egyeztetett a jövőbeni tervekről a rábatótfalui kultúrházban.

Tóth Judit

Forrás: VN

Kisné Köles Erika kiemelte: 65 millió forintos költségvetéssel megújul a rábatótfalui kultúrház. Elhangzott az is: a Magyarország Kormánya által támogatott Szlovén Rába-vidék Térségfejlesztési Program rendkívüli jelentőséggel bír. A szószóló hangsúlyozta továbbá az idei június 9-ei nemzetiségi választásokon való részvétel fontosságát is.

Holecz Károly, az Országos Szlovén Önkormányzat elnöke a 2022. évi népszámlálás kedvező eredményére hívta fel a figyelmet, majd a tavalyi év jelentős sikerei között említette a felsőszölnöki malom és az apátistvánfalvi szeszfőzde megvásárlását, valamint a Rába-vidéki keresztút létrehozását. Utóbbi projekt keretében egy-egy filmet készíttettek minden Rába-vidéki szlovén település gasztronómiájáról. A Rábatótfalut bemutató alkotást a megjelentek meg is tekinthették a szószólói fórumon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában