Három napon át

2024.01.31. 08:00

Az irgalmas szamaritánus példája - Ne csak egy szép történet legyen: ökumenikus imahetet tartottak

Ökumenikus imahetet tartottak a városban, három napon át hívták közös imádságra a híveket a történelmi egyházak képviselői. Az idei vezérige az irgalmas szamaritánus történetéhez kapcsolódott.

Vaol.hu

Ökumenikus imahét Körmenden

Ebben az évben az evangélikus templomban kezdődött az ökumenikus imahét, ahol Járfás Ádám diákónus lelki és hitbéli buzdítását hallhatta a hívő közösség. A második napon a református templomban folytatódott a közös imádság. Benedek János evangélikus lelkész hirdetett igét, aki a tettrekészségre, az adott pillanatban Isten által meghívott cselekvésre hívta fel a figyelmet. Az imahét záró alkalmára az Árpád-házi Szent Erzsébet plébániatemplomban került sor, ott Szabadi István református esperes hirdette Isten szent igéjét.

 – Az egyetemes imahét vezérfonala a legfőbb parancsolat: Szeresd az Istent és szeresd embertársaidat! Jézus azt mondja és azt üzeni nekünk, hogy az irgalmas szamaritánus példája ne csak egy szép történet legyen számunkra, hanem váljon életté, valósággá, cselekedetté mindannyiuk életében. A tanítást – jelen esetben az irgalmasságot – vigyük haza magunkkal a szívünkben – mondta az imahét záróprogramján az esperes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában