Jubileum

2024.01.27. 13:22

Büszkén ünnepelték az 50. évfordulót - 1973. december 10-én kezdett működni a kőszegi Újvárosi Óvoda - fotók

Létrejöttének ötvenéves jubileumát ünnepelte a napokban a kőszegi Újvárosi Óvoda. Kiadvány is készült az alkalomra, amely áttekintést ad az intézmény történetéről, átalakulásáról és az öt évtized alatt történtekről.

Tóth Katalin

Forrás: VN/Újvárosi óvoda

Az ünnepségre meghívót kaptak az óvoda volt dolgozói, a város óvodájának (Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde) és tagóvodáinak, bölcsődéinek és társintézményeinek vezetői. Elsőként Gyuráczné Kiss Marietta óvodavezető köszöntötte a megjelent vendégeket, köztük Básty Béla polgármestert, az intézményvezetőket, valamint jelenlegi és volt munkatársait, majd felidézte az intézmény fél évszázados történetét.

Többek között azt, hogy az intézmény 1973. december 10-én három csoporttal nyitotta meg kapuit az óvodás korosztály előtt Gamauf Etelka vezetésével. Ahogy a gyermeklétszám nőtt, bővítésre volt szükség, erre 1977-ben került sor. A nevelési évet akkor hat csoporttal és 150 férőhellyel indították. Mindez külön feladat elé állította az óvodavezetést, úgy a személyi, mint a tárgyi feltételek tekintetében. Jelenleg öt csoporttal működnek – említette Gyuráczné Kiss Marietta.

Köszöntője után az óvoda Katica csoportjának gyermekei adtak műsort. Felléptek még a város művészeti csoportja is: a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes Aranyalma csoportja, a BE-JÓ Táncegyüttes Mini csoportja és a Dance Jam Tánccsoport alsó tagozatos gyermekei.

Ezután emléklappal, virággal és az óvoda történetének kiadványával kedveskedtek a megjelenteknek, majd közös beszélgetésre hívták a vendégeket, ahol sok személyes emlék is előkerült az Újvárosi Óvoda históriájából.

„A kor szellemének megfelelő óvodai életet szeretnénk óvodásainknak biztosítani, ahol a szülő nyugodtan hagyja gyermekét, ahová a gyermek is szívesen jön, ahol az oktatást-nevelést az óvodapedagógusok szívvel-lélekkel végzik, ahol szeretik a gyermekeket. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy az óvodás évek a mosolyról, a vidámságról szóljanak, ugyanakkor hordozzák magukban az ismeretek, készségek, képességek fejlesztését. Célunk, hogy a gyermek szeretettel, jó érzéssel gondoljon vissza az óvodára akkor is, ha már tőlünk messze jár.” – ezek a mondatok is szerepelnek az említett jubileumi kiadványban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában