Robotok is helyet kaptak

2024.01.26. 08:00

Drónok az iskolában - Az új eszközök az interaktív tanulást segítik a Szent Gotthárd Általános Iskolában

A fenntartó Szombathelyi Egyházmegyének köszönhetően több fejlesztés is megvalósulhatott a Szent Gotthárd Általános Iskolában. Az új eszközök az interaktív tanulást segítik.

Tóth Judit

A diákok magabiztosan használják az új eszközöket

Forrás: VN

A tanulók tizenöt korszerű laptopon dolgozhatnak a digitális kultúra tanteremben, ahol több kisebb robot is helyet kapott, köztük a bee-bot és a blue-bot. Ezek a kis gépek remek lehetőséget kínálnak a gyerekeknek már első osztálytól kezdve a programozás alapjainak elsajátítására, miközben a játékos tanulást is biztosítják. A blokkprogramozást a Scottie go játék segítségével ismerhetik meg, ami jól előkészíti a későbbiekre a Scratch programozási környezetben történő munkát. A tanteremben DJI Tello Edu programozható drónok is rendelkezésre állnak, amelyek segítségével a tanulók még szélesebb körben fejleszthetik magukat. A drónok repülésével kapcsolatos számítások a matematikai és fizikai alapismereteket fejleszthetik a felső tagozatos diákoknál. A Szent Gotthárd Általános Iskola tanulóinak arra is lehetőségük van, hogy a 3D nyomtatás alapjaival ismerkedjenek. A 3D nyomtatóval már alsó tagozaton elkezdhetik felfedezni az új technológiát a gyerekek. A tanterem nemcsak az informatikai ismeretek elsajátítására alkalmas, hanem nyelvi laborként is szolgál, így a nyelvtanulás is új szintre kerülhetett a modern eszközök segítségével. A fejlesztések hozzájárulnak a digitális világban való magabiztos boldoguláshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában