Összefogás

2024.01.05. 08:32

Egy boldogabb karácsonyért - Ajándékot kaptak a Rumi Gyermekotthon lakói

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, és a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Közösen varázsolta szebbé a Rumi Gyermekotthonban élők karácsonyát.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: BVOP

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2021 nyarán tárt fel hiányosságokat több gyermekvédelmi intézményben, amelynek nyomán nagyszabású korszerűsítési folyamat indult el négy helyszínen, így a Vas Vármegyei Gyermekvédelmi Központ Rumi Különleges Gyermekotthonában is – írja közösségi oldalán a Szombathelyi Erdészeti Zrt.  A BVOP a terápiás célú csoportszoba felújítását, egyéb helyiségek kialakítását és az udvar körbekerítését vállalta, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. pedig hosszú időre elegendő tisztító- és tisztálkodó szerekből összeállított csomaggal lepte meg az otthon lakóit. 2022 végén az ombudsman hivatalában látta vendégül a különleges gyerekeket és gondozóikat, a BV és erdészeti társaságunk oda is sok-sok ajándékkal érkezett. 2023-ban sem szakadt meg a hagyomány: édességek, sporteszközök, játékok és higiéniai szerek kerültek a Rumi Különleges Gyermekotthonban élők karácsonyfája alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában