Ráirányított figyelem

2024.01.15. 14:33

Egy kitörött ablak irányította újból a figyelmet a Savaria Szálló állapotára

Kitörött egy ablak a viharos szélben, ez pedig ismét ráirányította a figyelmet a Savaria Szálló méltatlan állapotára.

Tömböly Ágnes

A kormányhivatal elzárta a közforgalomtól az épület melletti járdaszakaszt

Forrás: Facebook/Vas Vármegyei Kormányhivatal

"Hivatalunkhoz állampolgári bejelentés érkezett, hogy a Savaria Szálló Mártírok tere felőli bejárata fölött található ablak az erős szél hatására kitörött és az üvegtörmelék a járdára hullott" - tudatta múlt csütörtökön a Vas Vármegyei Kormányhivatal Facebook-oldalán

Közölték azt is: a hivatal építésügyi hatósága soron kívül helyszíni szemlét tartott és elzárta a közforgalomtól az érintett járdaszakaszt. Az ügyben hatósági eljárást indítottak, aminek során a tulajdonost a veszélyhelyzet elhárítására szólítják fel.

A sajnálatos eset ismét ráirányította a figyelmet a Nagyszálló állapotára. Az emblematikus épületet sokan szeretnék régi pompájában látni, már csak a jobb városkép miatt is. Nem csoda, hogy 2019-ben az önkormányzati választást megelőző kampányban is téma volt az ingatlan sorsa. Nemény András polgármesterjelöltként - oldalán Lukács Dániellel - sajtótájékoztatón beszélt arról, szerinte az lenne a megoldás, ha az önkormányzat megvenné és hasznosítaná az épületet. Ismert, 2020 januárjában a baloldali többségű közgyűlés úgy szavazott: a szombathelyi önkormányzat nem él a Savaria Szállóra vonatkozó elővásárlási lehetőséggel.

Az egykori Kovács-szálló jelenleg egy budapesti cég tulajdonában áll. Az ingatlan történetével korábban itt foglalkoztunk.

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában