Közösség

2024.01.29. 19:55

Evangélikusok bálja - A farsangi szezon második eseménye Sárváron

A farsangi báli szezon második bálját tartották meg Sárváron szombaton. Ezúttal a Sárvári Evangélikus Egyházközség tartott bált az egyik sárvári vendéglőben.

Vaol.hu

A bál megnyitója. A mikrofonnál Solymár Gábor

Forrás: Takács-Reichardt Gabriella

 A XXVI. Sárvár Evangélikus Farsangi Bálon nem csupán az egyházközség tagjai vettek részt, itt zárult az ökumenikus imahét is, így valamennyi helyi felekezettől képviseltette magát lelkipásztor – Óra Krisztián katolikus iskolalelkész és Szentgyörgyi László református lelkész – az eseményen. 

A bálon elsőként Pethő Attila evangélikus lelkész köszöntötte a megjelenteket, majd Horváth Zsolt gyülekezeti felügyelő mondott köszöntőt, aki kiemelte: szeretnének nyitni a fiatalság felé, ezért a bál bevételét ifjúsági táborokra és csapatépítő események megszervezésére fogja fordítani a Luther Rózsa Alapítvány. Rendhagyó módon igehirdetés is elhangzott a mulatság kezdetén: Pethő-Udvardi Andrea a 126. zsoltár szavain keresztül mutatta be: Isten akár az emberek, nevet, táncol, örül és sír, így, mint mondta, a báli ünneplésnek is megvan a helye és az ideje az életünkben. Az evangélikus bál díszvendége Solymár Gábor nyugalmazott lelkész volt, aki 1976- tól 1994-ig, 18 éven át szolgált Sárváron. 

A rendezvényen az önkormányzatot dr. Máhr Tivadar alpolgármester képviselte, aki örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a sárvári egyházközségben jelen van a folyamatosság, hiszen a jelenlegi és korábbi lelkipásztorok összetartanak, tartják a kapcsolatot egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában