Közügyek

2024.01.26. 20:17

Hamarosan kezdik a villa felújítását

A Brenner-villánál várható fejleményekről dr. Melega Miklós adott tájékoztatást a közgyűlés csütörtöki ülésén.

Tömböly Ágnes

Dr. Melega Miklós szívügyének tekintette az ingatlan sorsát, újabb fejleményekről számolt be

Fotó: Cseh Gábor

Február végén, március elején várható, hogy elkezdődik a Brenner-villa felújítása – jelentette be dr. Melega Miklós önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) a közgyűlés csütörtöki ülésén. Ismert, Boldog Brenner János szülőházát tavaly a Szombathelyi Egyházmegye 100 millió forintért vette meg. 

Dr. Székely János megyés püspök korábban sajtótájékoztatón elmondta: a vásárlás célja legkevésbé a haszonszerzés volt, inkább az, hogy még a 24. órában megmentsék Szombathely jelenkori szentjének szülőházát és a város egykori polgármestere (Boldog Brenner János nagyapja) Brenner Tóbiás tulajdonolta ingatlant. Az ingatlanban később tyúkkeltető, úttörőház, tankerületi főigazgatóság, leánykollégium, középiskola és kaszinó is működött. 

Tetőszerkezete 2016-ban tűzben égett le. Dr. Melega Miklóstól most megtudtuk: első körben inkább bontási munkák fognak látszani, hiszen az elmúlt években beázott, kifagyott részeket előbb el kell távolítani. Ezután falazzák újra ezeket az épületrészeket, hogy ismét – várhatóan még az idei évben – etőzet kerülhessen az ingatlanra. A 80-as években a felújítás során változtak az épület arányai, a beruházás során viszont visszaállítanák a korhű állapotot, így a belső terekben a mintegy négyméteres belmagasságot – erről is beszélt dr. Melega Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában