Átadó

2024.01.15. 12:27

Hetvenheten teljesítették a Vándorsólyom Kupát

Hetvenheten teljesítették a Vasi Vándorok SE második alkalommal meghirdetett Vándorsólyom Kupáját. Az átadót szombaton a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában tartották.

Tóth Katalin

A legifjabb teljesítő, a hétéves Sira Andrássegített kisorsolni az ajándékutalványokat

Forrás: VN/Vasi Vándorok

Az egyesület elsősorban a Kőszegi-hegységben, valamint a Pinka-szurdok és a Vas-hegy, illetve Szombathely környékén szervez teljesítménytúrákat. A háromféle serleget – a kis, a nagy és a maxi kupát – különböző túrák és távok teljesítésével lehetett megszerezni az elmúlt egy évben. Hetvenhét túratársuk vett részt a kihívásban, ami több mint kétszerese a tavalyi 36-nak. Sokan a környékről – Vas, Győr-Moson-Sopron és Zala vármegyéből – jöttek túráinkra, de teljesítettek siófoki, budapesti, egri, sőt békéscsabai barátaik is. Lányok, fiúk, kicsik és nagyok, egyedül vagy párban, kutyával vagy anélkül érkeztek. 

Három „non plus ultrásunk” is volt: ők a három maratoni táv és a Kőszegi Csillagok 20 teljesítésén felül(146 kilométer) a Communitas Fidelissima 100-as túrát is megcsinálták, számolt be Gombos Kálmán, az egyesület elnöke. A családias hangulatú találkozón a 77-ből 56-an már átvették a jól megérdemelt serleget. A hiányzók közül többen az idei első, Pannon Alpok elnevezésű túrán áprilisban kapják majd meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában