Bíznak a lehetőségekben

2024.01.07. 09:38

Megújul a sírhely - Szeretnék rendbe tenni a temetőt Mesterházán

Felújítják a Nemzeti Sírhelynek számító 1848-as hős, Mesterházy István emlékművét Mesterházán. Az ünnepélyes átadó várhatóan március 15-én lesz.

Horváth László

Forrás: VN

- Nehézkes év volt a 2023-as de, falunkat egy kicsit tavaly is tudtuk szépíteni – jegyezte meg Dohi Zsolt, Mesterháza polgármestere. – A Petői-emlékév keretében mi is kaptunk egy körteoltványt, a település fásítási programnak köszönhetően egy fehérepret, és kilenc hársat ültethettünk el az önkormányzati hivatal mögötti udvaron. A Nemzeti Művelődési Intézet pályázatán is sikerrel szerepeltünk. Mesterháza nevezetes szülötte, az 1848-as forradalom egyik hőse, Mesterházy István emlékművét kétmillió forintból újíthatjuk fel, és kis sétány is készül. A Nemzeti Sírhelyek számító sírt várhatóan március 15-én avathatjuk ujjá. 

A polgármester elmondta, nagy tervük a temető rendbetétele: szeretnék felújítani a kerítést, urnafalat emelni, felújítani a ravatalozót. Bíznak a pályázati lehetőségekben.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában