Hétből hat napot dolgozik

2024.01.16. 14:13

Napra pontosan 33 éve árul a Szombathelyi Vásárcsarnokban Károlyné Wágner Elvira

Pont ma (2024. január 16-án) harminchárom esztendeje árul a Szombathelyi Vásárcsarnokban Károlyné Wágner Elvira, aki tavaly első helyezett lett a Vásárcsarnokok, Piacok Együttműködési Fóruma által megrendezett „Az év legszebb piaci standja” versenyen – Egyéb kategóriában, mi azt jelenti, hogy savanyúságokat, tésztákat, aszalványokat, olajokat, hüvelyeseket, mákot árusít.

Merklin Tímea

Fotó: Merklin Tímea

Ma 33 éve, hogy mindennap fél ötkor kel, hogy fél hatra itt legyen a piacon. Hét napból hatot dolgozik, most 74 éves, két gyermeke, egy fiú és két lányunokája van.

 Jubileumán megkérdeztük, hogy bírja szusszal, azt felelte, a sportmúltja segíti az erőnlétét: 16 éves korától 68 éves koráig tekézett, 1968-ban válogatott, 1970-ben országos egyéni bajnok is volt.

- Több érmet szereztem; nagy boldogság volt, amikor a címeres mezt magamra ölthettem 18 évesen az akkori világban. A teke a nők között akkor még nem volt nagyon ismert sport. Szombathelyen alapító tagja vagyok a női teke csapatnak – mesélte Elvira, aki a mai napig nagy forgalmat bonyolít a piacon minőségi áru kínálatával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában