Felvételi időszak

2024.01.25. 07:00

Nyílt nap az ELTE SEK-en: az új szakok iránt is van érdeklődés - fotók

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központja (SEK) szerdán tartotta meg a felvételi időszak során második nyílt napját; most is nagy az érdeklődés.

Polgár Patrícia

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Nemcsak Vas vármegyéből, hanem az ország több, távolabbi pontjáról is érkeztek leendő, reménybeli hallgatók a C épületi aulába. A nyílt napon bemutatkoztak az egyetem legújabb képzései is: az óvodapedagógus és a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakok. – Értékálló tudást választ az, aki az ELTE SEK képzéseit választja. Az itt kiállított diplomákat nem csupán ismeri, el is ismeri a munkaerőpiac – fogalmazott köszöntőjében Lenkai Nóra, az ELTE szombathelyi rektori biztosa, aki örömmel konstatálta: a decemberi nyílt napot követően ez az esemény is rengeteg érdeklődőt vonzott. Beszédét követően több helyszínen tájékoztatókat – a felvételi aktualitásokról, a megváltozott pontszámításról, a kollégiumi és ösztöndíj-lehetőségekről, a felsőoktatási tanulmányok okos finanszírozásáról – és előadásokat tartottak.

A diákok a C épületi aulában megtekinthették a karok és tanszékek standjait, a nyílt nap kísérőprogramjaként pedig a Zéró Galéria aktuális tárlatát is. Garas Kálmán fotóművésszel fotogramokat, dr. Szántó István képzőművésszel mozaikokat készíthettek. A látogatók megismerkedhettek az ELTE SEK duális partnercégeinek képviselőivel és a frissen végzett gépészmérnökökkel; bemutatkoztak a Szombathelyen új képzésként jelentkező óvodapedagógus, valamint csecsemőés kisgyermeknevelő szakok is. A képzések elindítását kedden jelentette be közösségi oldalán és honlapján a SEK, máris sokan érdeklődtek az új szakok iránt. A nyílt napon az is kiderült: az ELTE SEK képzései már nem csupán a térségben élő diákok számára jelentenek opciót, többen az ország egy más szegletéből érkeztek, hogy megismerhessék a Szombathelyen kínált lehetőségeket. Így tett az ócsai Ruska Panna is, aki, mint elmondta, mindenképpen képi ábrázolást szeretne tanulni: a budapesti Educatio kiállításon ismerkedett meg a szombathelyi képzési központtal, amely annyira megtetszett neki, hogy amikor megtudta, az egyetem kínál itt ilyen képzést, nem volt kérdés számára, hogy első opcióként ezt jelöli meg a felvételijében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában