Élvonalban

2024.01.15. 17:25

Országosan is a TOP-ban: az egyik legolvasottabb nyomtatott napilap a Vas Népe

Országosan is az élvonalban a Vas Népe: a lakossági elérést tekintve első helyen, míg a példányszámot nézve a negyedik helyen áll lapunk a MATESZ 2022-es adatai alapján a napilapok között.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN

A Vas Népe volt a negyedik legkeresettebb lap 2022-ben - szúrta ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kutatásának eredményét a nyugat.hu. A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) kimutatásából jól látszik: a Blikk, a Kisalföld és a Bors után az országban lapunkból, a Vas Népéből fogyott a legtöbb példány 2022-ben. Ennél is beszédesebb az egy példányra jutó lakosok számát mutató adat: azt a vármegyék népességszáma és a terjesztett példányszám hányadosából számítják ki. Minél alacsonyabb, annál több emberhez jut el a lap - derült ki az NMHH honlapján megosztott összesítésből. A Vas Népe e téren országos viszonylatban még előkelőbb helyen áll: első helyezett, hiszen az egy példányra jutó lakosok száma 11 a vasi napilap esetében. A szomszédos vármegyei újságok mutatója ugyancsak kimagaslóan jó: a Zalai Hírlapnál ez a szám 11,8, míg a Kisalföldnél 15,4.

 

- Elsősorban az olvasóknak tartozunk köszönettel azért, hogy országosan ilyen előkelő helyen végezhettünk a nyomtatott napilapok között. Külön köszönet jár azoknak az előfizetőknek, akik már több évtizede hűségesek lapunkhoz, s életük része a megyei napilap olvasása - értékelte kérdésünkre az eredményt Lőrincz-Farkas Eszter főszerkesztő, hozzátéve: - Az ezzel járó felelősséget és bizalmat is érezzük. Éppen ezért arra törekszünk, hogy továbbra is magas színvonalon, minél több színes és érdekes tartalommal töltsük meg a lapot minden nap.

S bár kétségtelen, világszerte megfigyelhető a nyomtatott lapok iránti keresletcsökkenés, elmondható az is, a digitális korban még mindig állja a sarat a Vas Népe, ami lassan 70 éve van jelen a vasi háztartásokban; Vas vármegye meghatározó hírközlő, értékőrző és véleményformáló újságja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában