vaol.hu podcast

2024.01.17. 17:32

Sokat lépett előre a szombathelyi kézilabdacsarnok megvalósításáért az SZKKA - Pődör Zoltánt kérdeztük

Sokat lépett előre a kézilabdacsarnok megvalósításáért a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA). Pődör Zoltán klubvezetőt célkitűzéseikről és az önkormányzati átvilágításról is kérdeztük.

Tömböly Ágnes

Fotó: VN

Töretlenül menetel előre az NBI/B-ben az SZKKA: eddig 14 mérkőzésből 14-et megnyertek. Nem titkolt cél a feljebb jutás: a legmagasabb osztályban, NBI-es szinten folytatnák a szombathelyi kézilabdázók. Miközben a lányok a pályán veretlenek, az SZKKA vezetése a régi álom eléréséért tesz meg mindent: a kézilabdacsarnokért.

- Sokat léptünk előre - mondta el Pődör Zoltán podcastunkban, majd úgy folytatta: - Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőnek sokat köszönhetünk, aki a klub tiszteletbeli elnöke. Az elmúlt időszakban nagyon sokat dolgozott azon, hogy egy kézilabda munkacsarnok létrejöhessen Szombathelyen. A forrás meg lett jelölve, ami azt jelenti: társasági adó terhére február végén adhatjuk be a pályázatunkat. A két ünnep között is sok egyeztetés történt a tervezéssel kapcsolatosan a Magyar Kézilabda Szövetségnél - mondta el Pődör Zoltán, hozzátéve: a pályázat beadásáig jogerős építési engedéllyel kell rendelkeznie a tervezett munkacsarnoknak azon a területen, amit a szombathelyi önkormányzat ajánlott fel.

Megtudtuk: egy edzőcsarnok létesülhet, ahol utánpótlás-, illetve minimálisan felnőtt bajnoki mérkőzéseket is rendezhetnek majd. Egy évben mintegy 160 utánpótlás meccset vívnak hazai pályán a szombathelyi kézilabdázók.

- Boldog leszek, ha egy olyan helyet tudunk megvalósítani, ahol a gyerekek nyugodtan, biztonságban tudnak az edzésükre várni - akár egy tanulószobával -, s adottak lesznek azok a minőségi edzésfeltételek, amikkel még jobban tudjuk fejleszteni őket arra, hogy akár profi, akár felnőttként egészséges életet tudjanak élni - mondta el a klubvezető.

Hol tart a szombathelyi önkormányzat által szeptemberben kezdeményezett átvilágítás? - erről is kérdeztük Pődör Zoltánt. "A kért gazdasági átvilágítás célja kizárólag az, hogy megbizonyosodhassunk róla, hogy a csapat részére biztosított közpénzek törvényesen és a támogatási célnak megfelelően, a csapat érdekében kerülnek felhasználásra" - tudatta októberben közleményben dr. László Győző alpolgármester.

- Az átvilágítás még nem kezdődött meg, de állunk elébe. A klubnak az a célja, hogy az önkormányzat által adott közpénzeket átláthatóvá tegye - szögezte le Pődör Zoltán, hozzáfűzve: minél előbb várják az önkormányzat által megbízott könyvvizsgálót, mert - mint a klubvezetőtől megtudtuk - a város költségvetésében 2023-ban előirányzott 35 millió forintból eddig mindössze 20 millió forintot tudtak lehívni. Remélik, hogy hamarosan hozzájutnak a teljes összeghez. - Bízom abban, hogy nem gördítenek újabb akadályokat majd az önkormányzati pénzek lehívása elé, mert úgy gondolom, azzal veszélyeztetve lesz az az álom, amit a szombathelyi gyerekek és szurkolók szeretnének, hogy a szombathelyi csapat visszakerüljön a legmagasabb osztályba, a magyar első osztályba - húzta alá Pődör Zoltán. Kitért arra is: a kapcsolatfelvétel az átvilágítás érdekében már megtörtént. 

Hallgassa meg a teljes podcastot! Jövőbeli céljaikról és az SZKKA két meghatározó játékosáról, lányairól is beszélt Pődör Zoltán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában