Átadó

2024.01.19. 14:22

Szén-monoxid érzékelőket ajánlottak fel a szombathelyi katasztrófavédők - fotók

Rászoruló idősek és családok kaphatnak szén-monoxid érzékelőt a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felajánlásának köszönhetően.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Szén-monoxid érzékelőket juttat a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó NKft-n és a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálaton keresztül rászorulók számára a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A nyílt égésterű berendezéseket használó háztartásokban életet menthetnek a szén-monoxid érzékelők – hívta fel a figyelmet Kelemen Krisztián, a bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi bizottság elnöke a városházán tartott sajtótájékoztatón pénteken. Megtudtuk azt is: a bizottság 1,5 millió forintos keretösszegéből sikerrel pályázott a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség: 500 ezer forintot nyertek. A készülékeket ebből a pénzből vásárolták.

- A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tekintetében élő adat: 30-40 olyan eseményünk van, ahova hivatásos állományú kollégáink vonulnak ki szén-monoxid balesetekkel kapcsolatosan – tájékoztatott Kovács Balázs tűzoltó alezredes, kirendeltségvezető. Felhívta arra is a figyelmet: a készülékek szavatossági ideje maximum 10 év, függetlenül attól, hogy élesítettük-e a műszert vagy sem. Hangsúlyozta: a 15-20 ezer forintos eszköz életet menthet.

Egyed László tűzoltó alezredestől, a közrendvédelmi bizottság tagjától megtudtuk, már kaphatók olyan eszközök is, amelyek adatait telefonos applikáción keresztül - ha nem tartózkodunk otthon, akkor is - le lehet szűrni.

Kulcsár Lászlóné intézményvezető és Horváth Klára ügyvezető igazgató megköszönte a felajánlást: mint mondták, az eszközök idén is olyan idősekhez és családokhoz jutnak, akiknek nem lenne módjuk azt megvásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában