Sajtótájékoztató

2024.01.23. 13:54

Szombathelyi Fidesz: László Győző vállalja fel, melyik pártot képviseli!

Önkormányzati pénzből folytat kampányt László Győző? - hangzott el a kérdés azon a sajtótájékoztatón, amelyet “Szándékos megtévesztéssel és mulasztással” címmel tartott Illés Károly a szombathelyi Fidesz frakcióvezetője és Horváth Gábor önkormányzati képviselő. A politikusok választ várnak. 

Vaol.hu

Forrás: Cseh Gábor

A megtévesztésről...  

Tisztelt választópolgár! - így kezdődik, majd bemutatkozással folytatódik László Győző szórólapja, amelyet a közelmúltban osztogatott a kámoni városrészen. Legfelül pedig, a lap közepén ott díszeleg Szombathely város címere. – Ez így már több mint megtévesztő. László Győző úgy állítja be magát, mintha párton kívüli lenne, pedig ismert: a Momentum városi elnöke és az Éljen Szombathely! képviselőjelöltje lesz. Jó lenne, ha a jövőben az ilyen és ehhez hasonló megtévesztések nem kerülnének túlsúlyba, mindenki vállalja fel, melyik politikai pártot képviseli – hangsúlyozta Horváth Gábor önkormányzati képviselő. 

A városvezetés saját lábával tiporja a saját rendeleteit – ezt már Illés Károly frakcióvezető mondta, aki emlékeztetett: önkormányzati rendelet szabályozza az önkormányzati jelképek, köztük a címer használatát. Igaz, az Éljen Szombathely! Egyesület figyelmen kívül hagyta ezt megalakulásakor is, a névhasználati engedélyt csak jóval később szerezték be.  

– Tény, hogy a kampányidőszakban kell elkülönülnie a tisztséget betöltő és a jelölt személyének és most nincs kampányidőszak, de ettől függetlenül megtévesztő. Ha erről tudott Nemény András polgármester azért baj, ha nem, akkor azért baj – tette hozzá Illés Károly, aki szerint a címerhasználat felveti azt a kérdést is: önkormányzati forrásból kampányol László Győző? 

...és a mulasztásról 

Horváth Gábor, mint az érintett terület önkormányzati képviselője, beszélt arról is: a megjelent hírekkel ellentétben nem az egész Rumi Rajki István utca, hanem annak egy kisebb szakasza újult meg, miután Nemény András polgármester az ő, körzetet érintő kéréseit 881 napja figyelmen kívül hagyja, de a tavaly júniusi közgyűlésen hirtelen kinevezte László Győzőt körzeti megbízottnak. - László Győző mesterterve azonban megbukott, a beruházás több okból is hiányos. Ezt Horváth Attila (DK) alpolgármester is elismerte a decemberi műszaki átadón - húzta alá Horváth Gábor, majd hozzátette: több millió forintból kiemelt szegélyt építenek az út mellé, mert így nem biztonságos. A lakók fel vannak háborodva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában