Elismerés

2024.01.16. 15:42

Szombathelyiek lettek az Év hallgatói a Széchenyi István Egyetemen

Két szombathelyi fiatal lett az Év hallgatója a győri Széchenyi István Egyetemen. Az intézmény az Év alumniját is kitüntette, a díjat a vaskeresztesi származású Kreinbacher József kapta.

Vaol.hu

Az Év hallgatói, Bosits Dorina (balról az első) és Doma Dániel (balról a harmadik) más díjazottak és a díjak átadói körében

Forrás: Adorján András

A két évtizedes múltú Győri Médiabálon ismerte legjobbjait a Széchenyi István Egyetem nemrégiben. A rendezvényen az Év hallgatója 2023 díjat ketten vehették át, mindketten Vas vármegyeiek - derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

A szombathelyi Bosits Dorina a Vas Vármegyei SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikumból érkezett Győrbe jogász szakra, ahol a német nyelvű jogi képzési profil keltette fel az érdeklődését. „Fantasztikus egyetemi életre és színvonalas oktatásra találtam itt. Motiváló és támogató oktatók vesznek körül, akik folyamatosan inspirálnak a kutatásban is, új utakat mutatva” – húzta alá. A fiatal a Széchenyi-egyetem hallgatói közül a legmagasabb pontszámmal nyerte el a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat az idei tanévben. Tavalyelőtt jogtörténeti tanulmányi, tavaly pedig latin műveltségi versenyt nyert. A sportban is kiválóan teljesít, az egyetemi röplabdaszakosztály tagjaként számos versenyen, többek között a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságon vállalt fontos szerepet. Emellett kimagasló szervezőmunkával járult hozzá a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia elmúlt évben Győrben rendezett Állam- és Jogtudományi Szekciójának sikeréhez.

A másik díjazott, Doma Dániel mérnökinformatikus hallgató szintén szombathelyi. Az egyetem mérnöki-technológiai területen tanuló hallgatói közül ő érte el a legmagasabb pontszámot a 2023/2024-es tanév Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj pályázatán. A fiatal korábban a Vas Vármegyei SzC Gépipari és Informatikai Technikumban tanult. „A Széchenyi-egyetemen a minőségi képzés mellett az első pillanattól fogva családias légkört tapasztaltam, ahol oktatóink látják a Neptun-kód mögött az embert, és akikre mindig támaszkodhatunk” – hangsúlyozta. A díjazott hallgató az informatikai, valamint a gépész- és villamosmérnöki szakkollégiumban is végez kutatás-fejlesztési tevékenységet. Több tudományterületet érintő innovációjával sikert ért el a Tudományos Diákköri Konferencián: olyan webes felületet hozott létre, amelyen élőben látható a hazai villamoserőművek teljesítménye. Büszke arra, hogy részt vehet a Széchenyi-egyetem saját műholdjának fejlesztésében.

Az eseményen az egyetem egykori hallgatói közül Kreinbacher Józsefet ismerte el az Év alumnija 2023 díjjal. A vaskeresztesi származású neves építőipari és pezsgőgyártó vállalkozó sokoldalú és példaértékű tevékenységével, az innovatív megoldások és a minőség iránti elkötelezettségével járult hozzá az intézmény hírnevének öregbítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában