Szlovén

2024.01.24. 10:47

Szószólói fórumok a Rába-vidéken

Kissné Köles Erika, a parlament szlovén nemzetiségi szószólója a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is találkozik választópolgáraival. Az első szószólói fórumra Kétvölgyön került sor.

Tóth Judit

Összejövetel a Kemencésházban

Forrás: VN

A kétvölgyi összejövetelnek a Kemencésház adott helyet, ahol egyúttal a régi hagyományt, a tökmagköpesztést is felelevenítették a Kétvölgyért Egyesület szervezésében. Kissné Köles Erika országgyűlési szószóló tájékoztatta a jelenlévőket a Magyar Kormány nemzetiségpolitikájának aktuális kérdéseiről, szószólói munkájáról, jövőbeni elképzeléseiről, illetve a szlovén közösséget érintő fejlesztésekről. 

A nemzetiségi vezető véleményt cserélt a szlovén közösséghez tartozó személyekkel, kiemelve a nemzetiségi lét mindennapi kérdéseit, a nemzetiségi szlovén nyelv és kultúra megőrzésének és fenntartásának lehetőségeit, valamint a nemzetiségi önkormányzatok és civil szervezetek szerepét. A találkozó megszervezésében közreműködött a Kétvölgyi Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat is. 

A következő fórumot január 26-án, pénteken 17 órakor tartják, a találkozón Kissné Köles Erika mellett jelen lesz Holecz Károly, az Országos Szlovén Önkormányzat elnöke is. A szlovén nemzetiségi közösség elmúlt időszakban elért eredményei mellett bemutatják A Rába-vidékről az asztalunkra című filmes sorozatot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában