Buzogánydobálást, tányérforgatást is tanulhattak

2024.01.18. 07:00

Tanulj cirkuszt! Toronyban - A tányérforgatást, a buzogánydobálást is kipróbálhatták

Újabb foglalkozáson pillanthattak be a cirkusz misztikus világába a gyerekek a toronyi általános iskola tornatermében.

Tömböly Ágnes

Ugye, nem is olyan nehéz?

Fotó: Unger Tamás

Kultúrstratégiai szervezetek, így a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ NKft., a Nemzeti Művelődési Intézet, a toronyi önkormányzat, a művelődési ház és az iskola együttműködésének köszönhetően jött létre a Tanulj cirkuszt! - cirkuszi készségfejlesztő program a településen - tájékoztatott Éles Krisztina, az NMI Vas Vármegyei Igazgatóságának igazgatója.

Az első foglalkozást decemberben tartották az iskola tornatermében, a másodikat múlt pénteken rendezték meg, nagy sikerrel. A Nemzeti Cirkusz képviseletében Hornyák István beszélt a felső tagozatos diákoknak a cirkuszvilág kulisszatitkairól, majd kipróbálhatták egyebek között a zsonglőrködést, a tányérforgatást, a buzogánydobálást, és akrobatikus elemeket is elsajátíthattak.

- A cirkuszra jellemző fegyelmezettséget, kitartást, pontosságot ismerhették meg a tanulók, akik nem csak helyből, hanem összesen tizenegy településről érkeztek - mondta el Éles Kirsztina, aki hozzátette: Toronyban Szabó Zsolt cirkuszpedagógus szakemberként vett részt a programon, aminek megvalósítását az önkormányzat kezdeményezte. A gyerekek nagyon-nagyon lelkesen fogadták a készségfejlesztő foglalkozást, amit a vármegyében más településeken is szívesen megvalósítanának. Cirkuszpedagógiai kurzusra ugyancsak lehet jelentkezni az NMI-nél - tudtuk meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában