Közügyek

2024.01.29. 20:13

További bizalmat kapott vezetőként - Megtartották az év első képviselő-testületi ülését Vasváron

Megtartották az idei első képviselő-testületi ülést: egyebek mellett döntés született a Bendefy László Városi Könyvtár és Nagy Gáspár Művelődési Központ intézményvezetőjének személyéről – új ciklus indul –, de ingatlaneladásokról is döntöttek a képviselők.

Csabai Bernadett

Gyöngyösi Zsuzsanna sikerrel pályázott

 Újra lesz szülész-nőgyógyászszakrendelés Vasváron – derült ki 2024 első képviselő-testületi ülésén. Tóth Balázs polgármester elmondta: sikerült megállapodniuk két orvossal – dr. Tarszabó Róberttel és dr. Szabó Csaba Andrással –, akik február 1-jétől csütörtökönként váltásban rendelnek majd Vasváron. A polgármester mindemellett közölte azt is: megállapodtak egy vasvári céggel, amely hamarosan az önkormányzat iparterületére költözik, ezzel új munkalehetőségeket teremtve a városban. 

A bejelentések után beszámolót tartott a Vasvári Múzeum igazgatója a tavalyi év munkájáról. Dr. Zágorhidi Czigány Balázs kiemelte, hogy a tapasztalatok szerint Vasvár egyre erőteljesebben jelen van a kulturális és a tudományos térképen: a Vasvári Domonkos Kolostor Alapítvány és a Németh Antal Helytörténeti Gyűjtemény által. Hozzátette, hogy jelenleg három egyetemi szakdolgozat is készül a vasvári régészeti kutatásokról, a helyi Domonkos Rendtörténeti Gyűjteményt kutatva ketten írtak doktori disszertációt. 

A képviselő-testület döntött a Dr. Bendefy László Városi Könyvtár és Nagy Gáspár Művelődési Központ intézményvezetői munkakörére beérkezett pályázatokról. Mindkét beérkezett pályázat pozitív értékelést kapott, de az egyhangúlag meghozott képviselő-testületi döntés értelmében a jelenlegi intézményvezető, Gyöngyösi Zsuzsanna öt évre bizalmat kapott, ő marad az intézmény vezetője. 

A régi-új igazgató, Gyöngyösi Zsuzsanna – az elmúlt évet értékelve-összegezve – egyebek mellett kifejtette: növekedett a könyvtárba beiratkozók száma. Mint hangsúlyozta: számára nagy öröm, hogy Vasváron „még mindig kultúrát szerető és olvasó emberek élnek”. Két önkormányzati ingatlan értékesítése is napirendre került az idei első képviselő-testületi ülésen Vasváron: a képviselők ugyancsak egyhangúlag szavaztak zöld utat az ingatlanok eladásának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában