vaol.hu podcast

2024.01.28. 12:00

Válogatás a Vas Népe 1994 január 27-i számából

Vaol.hu

Alakul Szombathely költségvetése

Nem volt paprikás a hangulat, még csak ingerült sem, pedig egy sor érzékeny eset került szóba Szombathely közgyűlésén a polgármesteri beszámoló vitája előtt, közben és utána.

Pártok: hányan vagytok?

Országszerte megkezdődött a választási bizottságok összeállítása, ugyanis a törvény előírja: tíz napon belül életre kell hívni azokat azt követően, hogy a köztársasági elnök kitűzte a választás időpontját. (Legfrissebb információink szerint ez február 3-án megtörténik.) A területi — megyei —- választási bizottság tagjaira a m egyei főjegyző tesz javaslatot, a személyekről végül a közgyűlés dönt.

Dr. Kun László m egyei főjegyző érdeklődésünkre elmondta, Vasban is megkezdődött a területi bizottság összeállítása, várhatóan február 11-én már a közgyűlés elé viszik a javaslatokat. A törvény szerint a választási bizottság legalább öt tagból áll, akik közül az első ^körben” a titkárt és a két tagot választják meg. A fennmaradó két, plusz akárhány bizottsági helyre azok a pártok delegálhatnak tagot, amelyek képesek megyei listát állítani.

Gépi játéklehetőség Szombathelyen

Aki a napokban a szombathelyi Fő téri totó-lottó kirendeltségben jár, észrevehet néhány változást. Az ügyfélszolgálati ablakok mögött egy szelvényfelvevő és továbbító gép látható, az egyik asztalkán az új szelvényfajtákból lehet válogatni. A gépi játékkal kapcsolatos plakátok is olvashatók.

Eddig csak a Pest és Fejér megyei totózókban lehetett osztrák mintára játszani, de ebben az évben az ország más részein is választhatnak a fogadók, hagyományosan vagy gépi úton játszanak.

Vasban nem lesz gázosautóbusz

Budapesten már több tucat gázzal hajtott autóbusz jár az utakon, a vidéki városok közül először Debrecenben jelentek meg az olcsó gázüzemű tömegközlekedési eszközök. Noha nyílik gáztöltőállomás a közeljövőben Szombathelyen, a Vasi Volán egyelőre nem tervezi gázüzemű autóbuszok üzembe állítását. Tóth Andor vezérigazgató szerint ennek elsősorban az az oka, hogy új autóbuszokat csak az Ikarustól rendelhetnek, és az Ikarus nem gyárt gázüzemű buszokat.

Közérdekű:

Ma a 312-895-ös telefonnál az ügyeletes hírszerkesztő: ÖLBEI LÍVIA

Jagodics nem ígérget

A Haladás labdarúgóinak őszi szerepléséről már majd mindenki elmondta a véleményét. Nyilatkozott már elnök, igazgató, edző, sőt a szurkoló is. Csupán a játékosok képviselőjét, a csapat kapitányát nem kérdezte meg eddig senki. így aztán nem lehet meglepő, hogy Jagodics Zoltánnal sort kerítettünk egy beszélgetésre.

Levélbomba?

Információnk szerint tegnap levél érkezett a Haladás ügyvezető elnökéhez. Feladók az NB I-es labdarúgók, kilencen látták el kézjegyükkel a beadványt. A tartalomról nincs pontos ismeretünk, állítólag jogos követelésekről szól a levél, sőt határidőt is megjelöl. Az ügy részleteire visszatérünk. A levél tehát létezik, ám remélhetőleg nem robban bombaként a nyitány előtt.

Hirdetés:

Olcsó olasz aglomerát márvány járólapok és gránittáblák kaphatók, szombaton is.

Német import

Kilogrammos ruhavásár 200 Ft/kg január 28-án 8—17 óráig, Szombathely.

Szombathelyre érvényes kárpótlási jegyet magas áron vásárolok. Érte megyek.

Cipő stoppológépet vennék reális áron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában