Gőzerővel zajlanak az előkészületek

2024.02.08. 21:52

A böllérek Győrvárra mennek szombaton

Gőzerővel zajlanak a szombati – tizenegyedik – Vas Vármegyei Gasztronómiai Fesztivál és Böllérverseny előkészületei. Szijártó Lászlót, a Vas Vármegyei Közgyűlés tagját kérdeztük a részletekről, aki Marton Ferenc alelnökkel a kezdetektől komoly szerepet vállal a szervezésben és az operatív lebonyolításban.

Tóth Judit

Forrás: VN

– Már állnak a sátrak, pénteken beköltözhetnek a böllérverseny résztvevői – mondta elöljáróban Szijártó László, majd hozzátette: idén 27 csapat vesz részt a Kárpát-medence legnagyobb nemzeti disznóvágásán. A határokon túlról tíz csapatot várnak, a legtöbben már megérkeztek Vas vármegyébe. 

A program szombat reggel hat órakor kezdődik, minden csapat a saját hagyománya, ízlésvilága alapján készíti el a disznótoros ételeket. Kaczor Zsolt Mihály polgármester és a győrváriak az elmúlt években már bizonyították, hogy remek házigazdák, idén is sokféle finomsággal készülnek. A csapatok sátrainál is lesz kínálás, minden egység készül kóstoló tálakkal. Nem is akármilyenekkel: egymást próbálják überelni a csapatok mind a tálalást, mind az ízeket tekintve. A rendezvény jótékony célt szolgál: a disznók karaját nagycsaládosoknak ajánlják fel. 

– Mintegy 150 önkéntes segítő dolgozik azon, hogy a Vas Vármegyei Gasztronómiai Fesztivál és Böllérverseny idén is sikeres legyen. Köszönjük a munkát mindenkinek. Úgy tűnik, az időjárás kegyes lesz, minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk – zárta szavait Szijártó László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában