Megmenekült az élete

2024.02.13. 19:33

A haláltól mentették meg a csontsovány Jangót az állatvédők - A körmendi tulajdonost feljelentették állatkínzás miatt - videó

Az Állatvédők Vasi Egyesülete két napja kapott lakossági bejelentést, miszerint egy csontsovány kutya van egy családnál Körmenden, aki már alig él. A staffordshire terrier típusú Jangót embertelen körülmények között találta az állatvédők két önkéntese.

Vaol.hu

Forrás: Állatvédők Vasi Egyesülete Szombathely

A csontsovány kutya a ház ajtajánál ült, remegett, lábra állni nem tudott, valószínű, hogy várta a megváltó halált. Az állatvédők beszéltek a tulajdonossal, aki úgy nyilatkozott, hogy eteti a kutyát jó minőségű táppal, de a kutya beteg, és nem volt pénze orvoshoz vinni. A tulajdonos segítséget sem kért senkitől. 

A kutyát a mentés után azonnal orvoshoz kellett vinni, mert már csak egy-két napja lehetett hátra. 

A tulajdonos lemondott a Jangoról, aki szerinte 11 éves. Oltási könyvet nem tudott bemutatni, de a kutyának chipje van. 

Forrás: Állatvédők Vasi Egyesülete Szombathely

A szombathelyi állatkórházban megnézték, a chip adatok szerint 8 éves és a regisztráció szerint 2021-ben volt oltva. A kórházban csináltak röntgent, ultrahangot, volt vérvétel, infúzió, szívféreg gyorsteszt és Pestre is küldtek fel mintát. A vérképe aránylag jó, de vérszegény, a szívféreg gyorsteszt viszont pozitív lett. A kutya iszonyatosan ki volt száradva, súlyosan alultáplált mindössze 15 kg, pedig 25-30 kg lenne a normál súlya. 

Közben az állatvédők kaptak olyan információt, hogy a kutya 6 hónappal ezelőtt állítólag beesett egy aknába, amiben egy hétig volt és az ott lévő vizet itta, amitől súlyos hasmenése lett. A szomszédok hallották a sírást és ők vették ki, a gazda állítólag akkor sem vitte orvoshoz és azután lett probléma a lábával is. A rendőrségen a feljelentést megtették, állatkínzás alapos gyanúja miatt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában