Aktív kapcsolatra törekednek

2024.02.04. 12:37

A korondi kapcsolat: Csepreg polgármestere szombaton Székelyföldön írta alá a testvértelepülési megállapodást

Csepreg, illetve Korond polgármestere, Horváth Zoltán és Katona Mihály szombaton Korondon testvértelpülési megállapodást írt alá. Aktív kapcsolatra törekednek.

Horváth László

A böllérfesztiválon írta alá Horváth Zoltán és Katona Mihály a megállapodást

Fotó: VN

Négyfős delegáció látogatott  a hétvégén az erdélyi (Románia)  Korondra. A csapat tagja volt dr. Balogh László jegyző, Horváth Gábor alpolgármester Kótai József önkormányzati képviselő, valamint Horváth Zoltán polgármester. Kovács András, a tűzoltóság elnöke és felesége külön utazott ki.

A csepregiek aktívan kivették részüket a korondi böllérfesztiválon adódó teendőkből. Segítettek a feldolgozásban, a kiszolgálásban, a tálalásban.

– Nem titkolt célunk volt, hogy népszerűsítsük városunkat és a térséget, az itt meglévő értékeket – mondta érdeklődésünkre Horváth Zoltán. – Vittünk magunkkal jófajta csepregi borokat. A befolyt adományt a helyi fúvószenekarnak ajánlottuk fel.

A délelőtti munka után szombaton délután koronázták meg a két település fúvószenekarai közötti régóta meglévő kapcsolatot. Mint arról korábban beszámoltunk, az első közös találkozó 2015-ben volt. Azóta, amikor lehetőség adódik rá, meglátogatják egymást. Tavaly május elején például a csepregi fúvósok ébresztették a korondiakat.

Horváth Zoltán és Katona Mihály polgármesterek a korondi főtéren felállított színpadon írták alá a testvértelepülési megállapodást. Ekkora a tér már teljesen megtelt az érdeklődőkkel.

– Szeretnénk, hogy minél több közösség, egyesület – diákok és felnőttek egyaránt – részese legyen a Korond és Csepeg között élő és jól működő barátságnak – folytatta Horváth Zoltán. – Már most meghívtuk őket az őszi szüreti mulatságunkra. Reméljük, minél többen el tudnak jönni hozzánk, hogy Csepregen is aláírhassuk testvértelepülési megállapodást. A kitaposott út egy szakasza így ér véget, hogy aztán egy újabb fejezetet nyissunk. Hasonló epizódot, mint a tavaly óta testvérváros Pakrác esetében történt.

Horvátországból küldöttség érkezik Csepregre a most következő hétvégén: Csepreg és Pakrác település közös csapattal vesz részt a győrvári böllérfesztiválon. Horváth Zoltán szerint felemelő lesz együtt megjelenni a vármegye  egyik fontos rendezvényén.      

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában