Programsorozat

2024.02.18. 17:49

A nagy döntések és az e szerint való élet – Püspöki szentmisével ért véget a Házasság hete - fotók

Egy hete kezdődött a Házasság hete programsorozat, mely a házasság, a család értékeire hívja fel a figyelmet. Vasárnap délután a Székesegyházban dr. Székely János megyés püspök tartotta a záró szentmisét.

Tóth Katalin

Fotó: Cseh Gábor

Állandó megújulásban – ez volt az idei Házasság Hete mottója. A Vasi Skanzenben sétával és táncházzal kezdődött, tanúságtételekkel, kocsmakvízzel, filmvetítéssel és beszélgetős esttel folytatódott a programok sora. A Szombathelyi Egyházmegye több településén hívták a házaspárokat közös időtöltésre.

– Átalakítani a gondolkodásunkat, a szívünket, azt, ahogyan nézünk. Rádöbbenni arra, hogy szeretetre születtünk, hogy a másik ember, különösen a házastárs Isten szeretett gyermeke, akit segítenünk kell a szeretet útján. Dönteni, más szemmel látni a világot – megtérni valami ilyesmit jelent – fogalmazta meg a hét szombathelyi záróalkalmán, a gitáros-énekes szentmisén Székely János. Majd arról beszélt: az első lépéseket megtenni a megtérés útján nem könnyű. Egy családterapeutát idézett: Az ember egy idő után azzá válik, ahogyan cselekszik. Ha megtanuljuk szabályozni, irányítani a cselekedeteinket, akkor irányt tudunk adni az érzéseinknek is. Ha két ember szereti egymást, annak sok megnyilvánulása van. – Teszed-e a szeretet tetteit, a napi feladatokat az év minden napján? – kérdezte. A válás a küzdelem túl korai feladása a másikért, a közös kincsért. Annak elfelejtése, hogy az igazi, nagy, egész életet betöltő szerelem lassan születik meg, a házasságon belül, mondta.

A szentmise után sorsoltak a Házas-Társas-Játékban és agapéra vártak a szervezők.

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában