Helyi közélet

2024.02.16. 20:57

Biztonság és fejlődés Sárváron

Egyhangú döntéssel fogadta el a képviselő-testület a város 2024-es költségvetését a testület februári ülésén. A költségvetés főösszege 6,6 milliárd forint.

Vaol.hu

A tervezet összeállításánál négy alapelvet vettek figyelembe: a folyamatban lévő beruházások biztonságos befejezése és az új pályázati lehetőségek felkutatása; a stabil költségvetés és fegyelmezett pénzügyi gazdálkodás; az intézményi és városi energiafelhasználás monitorozása; a város polgárainak szociális biztonságát elősegítő források biztosítása. Sárváron fontos forrást jelentenek az iparűzési és idegenforgalmi adóbevételek, amelyek az állami támogatással együtt hozzájárulnak a biztonságos városüzemeltetéshez, az intézmények stabil működtetéséhez és a város folyamatos fejlesztéséhez. A városvezetés továbbra is aktívan támogatni kívánja a kultúrát és a sportot. Az év legfontosabb beruházásai között szerepel a Vadkert körút és Zuhogó közti kerékpárút építése, a Gárdonyi és a Soproni utcákban gyalogátkelőhely létesítése, trafibox telepítése a Rákóczi utcában, a közvilágítás fejlesztése, a szennyvíz- és ivóvíz-közmű fejlesztése, a kertvárosi csapadékvíz-elvezetés kivitelezése, a Dévai utcai játszótér további fejlesztése, a közterületi térfigyelő kamerarendszer bővítése, a Várkerület utca felújítása, a Szatmár utcai óvoda fejlesztésének befejezése. Út- és járdafelújításokra 150 millió forintot különített el az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában