Csoportos létszámleépítés

2024.02.12. 20:07

Csaknem 200 embernek mondtak fel Celldömölkön - Bajban az elektronikai termékeket gyártó kft.?

Információink szerint csaknem kétszáz embernek mondtak fel a közelmúltban az elektronikai termékeket gyártó kft.-ben, Celldömölkön. A városban egyre többen a munkahelyüket féltik.

Vaol.hu

Forrás: Google Maps

A ventilátor-, áramkör- kábelgyártássál foglalkozó vállalat a város legnagyobb munkáltatója és adófizetője. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatai szerint összeállított, a vármegye legnagyobb foglalkoztatóit felsorakoztató TOP100-as listán 2022-ben az ötödikek, az előző évben a hatodikak voltak. A kft. nettó árbevétele több mint 99 milliárd forint volt 2022-ben, akkor 1658 munkavállalót foglalkoztattak. 

Információink szerint ennél is magasabb szintre pörgött a termelés tavaly, plusz gyártósort állítottak fel és munkaerőközvetítő cégeken keresztül új dolgozókat alkalmaztak.  

A múlt héten kezdtek szivárogni a hírek: csaknem 200 embernek mondtak fel a celldömölki elektronikai termékeket gyártó kft.-ben.  Kerestük az ügyben a cég vezetőjét, szerettük volna megtudni: kiket és mi alapján bocsátottak el, de nem kívánt lapunknak nyilatkozni. 

A közelmúltban arról írtunk: egy szombathelyi cég egyik napról a másikra, több mint húsz embert bocsátott el fizetésképtelenségre hivatkozva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában