Ki javasolta kinek? Illés Károly felvetette, Szuhai Viktor bejelentette

2024.02.15. 11:31

Felfestés, záróvonal - A gyalogosgázolás után biztonságosabbá válhat a Jókai utcai gyalogátkelőhely Szombathelyen - fotók, videó

Megváltozik a forgalmi rend a szombathelyi Jókai utcai gyalogos-átkelőhely környékén - jelentette be közösségi oldalán Szuhai Viktor (Éljen Szombathely!) tanácsnok. Ha valakinek ismerős a téma, nem téved: a felfestést javasolta Illés Károly, a kormánypárt helyi frakcióvezetője a januári városi közgyűlésen.

Vaol.hu

Záróvonal, felfestés - biztonságosabbá válhat a Jókai utcai gyalogátkelőhely Szombathelyen 

Záróvonal, felfestés
Biztonságosabb lesz a közlekedés. Lesz felfestés is
Fotó: © Cseh Gábor

– Az önök nagyobb biztonsága érdekében javasoltam polgármesternek úrnak, hogy a Jókai utcai gyalogos-átkelőhely forgalmi rendjét változtassuk meg. A zebra előtt és után 2-2 parkolóhely kerül megszüntetésre a jobb beláthatóság érdekében, 30-30 méter hosszan lesz záróvonal felfestés. Az úttestestre mindkét irányból felfestésre kerül a gyalogos átkelőhelyt veszélyt jelző útburkolati jel, illetve lecserélik a jelzőtáblát is. A szombathelyiek biztonsága a legfontosabb – fogalmazott Szuhai Viktor a helyszínen készült videófelvételben. 

– Valóban a szombathelyiek biztonsága az első. A lényeg, hogy a tervezet megvalósuljon - reagált Illés Károly, aki emlékeztetett arra is: nem ez az első, hogy más ötletét a sajátjaként tünteti fel a baloldali városvezetés. 

Korábban lapunk is beszámolt róla, a közelmúltban történt személyi sérüléssel járó közúti baleset az útszakaszon. 

Megírtuk azt is, Illés Károly a január közgyűlésen rámutatott: az egészségügyi főiskolára tartó hallgatóknak a park felől az autók közül kell kilépniük a zebrára, ezért javasolja annak biztonságosabbá tételét.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában