Zárva a telephely

2024.02.07. 17:30

Fizetésképtelenségre hivatkozva egyik napról a másikra minden dolgozójának felmondott egy cég Szombathelyen

Fizetésképtelenségre hivatkozva egyik napról a másikra valamennyi dolgozójának felmondott a Selyemrét utcai alumíniumtermékeket gyártó cég.

Vaol.hu

Ottjártunkkor is zárva volt a cég kapuja

Forrás: Cseh Gábor

Huszonketten várnak arra, hogy legalább az elmaradt fizetésüket megkapják, de a helyzet egyelőre kilátástalan. A Selyemrét utcai telephely kapuja zárva, csak a feliratozott céges autó és egy utánfutó áll a parkolóban. Nemrégen még naponta huszonketten – többen vidékről – jártak ide dolgozni. A cég egyik volt alkalmazottja rövid üzenetet hagyott elektronikus postaládánkban: fizetésképtelenségre hivatkozva mindenkinek felmondtak, még a decemberi bérüket sem kapták meg.

– Igaz, hogy a novemberi bérünk is késve érkezett meg, de év végén pozitív híreket kaptunk, hogy két olyan pályázatot nyert a cég, amellyel biztosítva van az idei munkák. Akkora bevételei voltak a kft.-nek, hogy ki sem tudom mondani. Hogyan jutottunk el idáig? Érthetetlen – ezt már a telefonba mondja az informátorunk. A Nemzeti Cégtár adatai szerint a cég nettó árbevétele mintegy 300 millió forint volt 2022-ben. Az ügyvezető lakcímeként Lackendorf (Ausztria) van bejegyezve, és a cég jelenleg nem áll felszámolási-végelszámolási, illetve csőd vagy törlési eljárás alatt. Megtudjuk: a 22 dolgozó folyamatosan tartja a kapcsolatot, többen már a munkaügyi bírósághoz is fordultak – az eljárás formájával ott sem értettek egyet. A dolgozókat rendkívüli felmondással küldték el, a közvetlen munkáltatóval azóta nem tudtak kapcsolatot létesíteni. 

A dolgozók az ügyfélkapujuk alapján értesültek a kijelentésükről. Amíg azonban a felszámolás nem indul meg a céggel szemben, abban sem reménykedhetnek, hogy fizetésüket bármi módon megkapnák. Pedig a pénzre mindannyiuknak égető szükségük lenne. A cég tábláján szereplő telefonszám kedden nem volt kapcsolható. Az internetes keresőben talált mobiltelefon ugyan kicsengett, de a vonal túloldalán csak annyit közöltek: ez privát szám. Igaz, alatta pirossal jelölve olvasható: végleg bezárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában