Helyi közélet

2024.02.08. 13:00

Fókuszban a gerontológia

Szakmai napot szervezett a komplex rehabilitáció jegyében a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar (PTE ETK) Szombathelyi Képzési Központja és a Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület at.home részlege. Az esemény fókuszában a gerontológia állt.

Vaol.hu

A rendezvény kiemelt figyelmet fordított a komplex rehabilitációra, különös tekintettel a gerontológia területére. Célja volt a legfrissebb kutatások, módszerek és gyakorlatok bemutatása, valamint a szakemberek közötti tapasztalatcsere elősegítése. A plenáris ülésen Bokányi Adrienn tanácsnok Szombathely egészségiparral, komplex rehabilitációval és az aktív idősödéssel kapcsolatos kezdeményezéseit, programjait ismertette. Király Gábor 108-szoros válogatott labdarúgókapus a komplex rehabilitáció szerepéről beszélt a sportolók életében. Rosta-Pethő Regina, az at. home projekt koordinátora Digitalizáció az idősgondozás és a rehabilitáció területén címmel tartott előadást. Prof. dr. Ács Pongrác, a PTE ETK dékánja és Karamánné dr. habil Pakai Annamária, a képzési központ igazgatója tervezett prezentációját a PTE Egészségtudományi Karán folyó komplex rehabilitáció mesterképzésről megkapták a résztvevők. A plenárist tudományos ülés követte. A szervezők a szakemberek, kutatók és érdeklődők számára kívántak széles körű és interaktív szakmai fórumot biztosítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában