Programok

2024.02.15. 14:00

Házasság hete: van mit ünnepelni? - Ismert szombathelyi férjeket kérdeztünk

Javában zajlanak a szombathelyi eseményeik. A Házasság hete kapcsán dr. Melega Miklós levéltár-igazgatót és Pődör Zoltánt, az SZKKA ügyvezetőjét kérdeztük arról, mit jelent számukra a házasság és az azzal járó, két ember közti szövetség mit ad mindennapjaikhoz.

Horváth Zoltán Szabolcs

Házasság hete: van mit ünnepelni? Mit jelent a házasság és az azzal járó, két ember közti szövetség mit ad mindennapokhoz?

Házasság hete
Házasság hete: A régi lakodalmak minden lényeges mozzanata megelevenednek a Vasi Skanzenben
Forrás: VN-archív


Vasi Skanzenben sétával egybekötött táncház vezette be Szombathelyen a Házasság hete programsorát. A nyitóeseményen feleségével együtt vett részt dr. Melega Miklós, az MNL Vas Vármegyei Levéltárának igazgatója is. Érdeklődésünkre szívesen fogalmazta meg, hogy mit jelent számára a házasság.

- Úgy gondolom, hogy a házasság és a család egyfajta élethivatás a keresztény ember értékrendjében. Én is így tekintek arra, így alapjában határozza meg a gondolkodásomat, valamint a cselekedeteimet. Ebből adódóan természetesen a Házasság hete is fontos számunkra, megpróbálunk minél több rendezvényén részt venni. Ilyenkor megállunk és megpróbálunk sok-sok időt szánni egymásnak, ami a mai rohanó világban nem egyszerű dolog – mondta dr. Melega Miklós, aki hozzátette: a házasság az élet egyik legnagyobb ajándéka, aminek örülni kell és meg kell köszönni. Tenni kell azért, hogy a kapcsolat jól működjön, ennek pedig az egyik leglényegesebb eleme az odafigyelés a társunkra.

A kiegyensúlyozott

Pődör Zoltán, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ügyvezetője ugyan még nem tudott feleségével a rendezvénysorozat egyetlen „állomásán” sem megjelenni, de ez még véletlenül sem jelenti azt, hogy ne lenne számára, számukra fontos az egy héten át tartó esemény üzenete.

- Véleményem szerint mindenkinek szüksége van egy biztos pontra az életében, amit legtöbbünk számára a házastársunk személyesít meg. Ő az, akire mindig mindenben számítani lehet. Jóban és rosszban egyaránt. A kiegyensúlyozott érzelmi háttér elengedhetetlenül fontos a mindennapokban, ugyanis ez óriási segítség az elénk gördülő akadályok leküzdésében. Számomra a házasság a feleségem iránti végtelen elköteleződést, feltétlen szeretetet és örök szövetséget jelent, melynek gyümölcsei a gyermekeink, akik az életünk legnagyobb ajándékait jelentik – fogalmazott Pödör Zoltán, aki feleségével feltétlenül szeretne a rendezvénysorozat valamelyik eseményén részt venni.

Kocsmakvíz, gyertyafényes vacsora és püspöki szentmise

Erre pedig még jócskán lesz lehetőségük, mivel több program hátravan a sorozatból: február 16–17-én, csütörtökön és pénteken 18 órától gyertyafényes, romantikus vacsorán vehetnek részt a párok a Wagner étteremben. Február 17-én, pénteken 17.30 órától „Hát én immár kit válasszak?” interaktív foglalkozás a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Lelkészi Hivatalában párválasztás folyamatáról. A programra a 13 év feletti fiatalokat várják. Február 18-án, szombaton 19 órától a volt Gödör étterem helyén kialakított Bárka-pincében várják a párokat, kocsmakvízzel. Február 19-én, vasárnap 16 órától a házasság hetének zárásaként püspöki szentmisét tartanak a Sarlós Boldogasszony Székesegyházban, majd kisorsolják a Házas-Társas-Játék nyerteseit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában