Fórum

2024.02.28. 08:00

Idén 780 éves lesz a Körmend, készülnek az évfordulóra

Egyeztető fórumot tartottak a város civil szervezeteinek részvételével a Batthyány Örökségközpontban. Az összejövetelen szó esett az éves rendezvénytervről is.

Tóth Judit

Egyeztető fórumot tartottak a város civil szervezeteinek részvételével a Batthyány Örökségközpontban

Fotó: Jámbori Tamás

Elsőként Bebes István polgármester köszönte meg a civil szervezetek munkáját. Mint mondta, az egyesületek tagjai tevékeny részt vállalnak a körmendi közösségépítésben. A város a lehetőségeihez mérten minden évben támogatja a civileket, a pályázatot már kiírták erre vonatkozóan, kulturális, sport és szociális területen is. A tapasztaltok szerint a pályázati igény csaknem két és félszer akkora, mint amekkora forrást az önkormányzat szét tud osztani. A benyújtási határidő március 28-a, feltétel az előző évi elszámolás benyújtása. 

Hadnagyné Vörös Márta, a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár igazgatója hangsúlyozta: a pandémia nyomai még mindig érződnek a közművelődés és a kultúra területén. Jól látszik, hogy mekkora ereje van Körmenden a civileknek - mondta a vezető, majd arra is kitért, hogy az intézmény Berzsenyi utcai épületében garanciális javításokat, felújításokat végeznek. A munkálatok idejére a csoportok foglalkozásai a Batthyány Örökségközpontba, illetve a színházterembe kerültek át. 

- Májusig vannak lekötött terembérletes produkciók a színházban, ezzel együtt készülünk a nagyrendezvényekre is. A Tánc Világnapját április 27-re tervezzük, június elsején pedig a Májusfa-kitáncolásra és a Városi Gyermeknapra várjuk az érdeklődőket. Megtartjuk a Szent Iván-éji programokat, majd augusztus 15-től következnek a Körmendi Napok. A rendezvény részeként - a tervek szerint - ismét házigazdái leszünk a Vas Vármegyei Vadásznapnak. Idén ünnepli alapításának 780. évfordulóját a város, erről októberben, Körmend Város Ünnepnapján emlékezünk meg. Az adventi időszakot az előző két év gyakorlatához hasonlóan csendesen, visszafogottan szeretnénk ünnepelni, ismét számítunk a civil szervezetekre és az intézményekre - tette hozzá az igazgató. 

Zárásként a tavalyi adventi hetekben megvalósult jótékonysági akcióról volt szó: 768 ezer forint gyűlt össze, ezt a Senior Néptáncegyüttes kezdeményezésére - a többi szervezet teljes egyetértése mellett - karácsonyi díszkivilágítás, illetve dekorációk vásárlására fordítják. Egy bizottságot is felállítottak erre a célra, vezetője Kiss Gábor, a Senior Néptáncegyüttes művészeti vezetője lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában