Farsang

2024.02.11. 18:02

Idősek farsangja Rábagyarmaton, a közösség szeretett, megbecsült tagjaival

Farsangi rendezvényen köszöntötték és látták vendégül a település szépkorú lakóit a kultúrházban. A jó hangulatú összejövetelen a helyi óvodások, iskolások, senior táncosok és színjátszók léptek fel.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Az idősek farsangján - amely Rábagyarmat hagyományos eseménye - V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte az egybegyűlteket. -Ma azokra figyelünk, azokat ünnepeljük, akik a régi illatok, ízek, dalok, versek ismerői, őrzői és továbbadói. A mai nap főszereplői az idősek, a közösség szeretett, megbecsült tagjai. Idősek farsangja névre hallgat ez az évtizedes hagyományokkal bíró rendezvény, de valójában mindannyiunk ünnepe, ha úgy tetszik, az élet farsangja. Óvodások, iskolások és seniorok fellépése követi egymást ugyanúgy, ahogy az élet színpadján is váltják egymást a generációk. Micsoda áldás az, hogy amikor az életben kell előbbre lépnünk, útnak indulnunk, feladatokat vállalnunk, akkor ott állnak mögöttünk idősebb szeretteink és micsoda áldás az is, hogy életünk második felében lehetőségünk van látni azok elindulást, akik utánunk következnek - mondta a képviselő.

Horváthné Boldizsár Borbála, Rábagyarmat polgármestere megköszönte azt a bölcsességet, támogatást, amit a fiatalabb generációk kapnak a település szépkorú lakóitól. Megemlékeztek azokról is, akik az elmúlt egy évben hunytak el, és már nem lehetnek együtt a rábagyarmati közösséggel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában