Álljunk össze egy nagy képre!

2024.02.08. 16:48

Ilyen még nem volt: ötezer szombathelyi portrét vár az önkormányzat

Egyedülálló kezdeményezést indít az önkormányzat: a szombathelyiek által beküldött fényképekből tablót készíttet az Iseum előtti üvegfalra. A város nagy portréjának gondolata az identitást erősítő programban született meg, de egyben turisztikai látványosságnak is szánják.

Vaol.hu

„Álljunk össze egy nagy képre!” - jelentette be Nemény András polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyen minden szombathelyi és magát szombathelyinek érző kicsit és nagyot, fiatalt és szépkorút arra bíztatott, küldje el portréját. Erre egy külön honlapot is indítottak szombathelyportre.hu címmel - a fénykép feltöltése maxiumum két perc. A portrén kívül csak egy lakcímkártyára, és kiskorúak esetében szülői beleegyező nyilatkozatra lesz szükség. 

Elhangzott: minden beküldött portré után az önkormányzat ezer forinttal támogatja a „Zseboroszlán” Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítványt, továbbá minden beküldő nyereménysorsoláson vesz részt. 

A sok kis képből - ha kellő távolságból szemléljük - a Szombathely felirat rajzolódik majd ki az Iseum melletti üvegfalon – az alkotó Kassai Ferenc arra is gondolt, hogy a szabadtéri alkotás úgy kerüljön a helyére, hogy hosszútávon biztonságban maradhasson, mert ez “egyszeri lehetőség, de az örökkévalóságnak szól.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában