Fejlesztés

2024.02.29. 19:41

Javul a csapadékvízelvezetés, tér épül Gencsapátiban

Az apáti településrészen az Apponyi Albert utca csapadékvíz-elvezetését és a közterület fejlesztését célozza az a 300 milliós projekt, amelynek csütörtökön tették le az alapkövét.

Tóth Katalin

Bodorkós Ferenc ismertette a projekt részleteit, mellette Majthényi László, dr. Balázsy Péter és Varga Albin

Fotó: Unger Tamás

A Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal és Gencsapáti önkormányzatának konzorciuma nyújtott be támogatási kérelmet a TOP Plusz Élhető települések elnevezésű pályázati felhívásra. A fejlesztési elképzelések megvalósítására a Széchenyi Terv Plusz programban 300 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a konzorcium. A projekt során olyan árvízvédelmi és vízkárelhárítási célokat egyaránt szolgáló beruházás valósul meg, amely a település mellékutcáját, az Apponyi Albert utcát a hirtelen lezúduló eső esetén fellépő nagyobb vizekkel szemben védettebbé teszi, ezáltal nagyobb biztonságot garantál az érintett területen lakóknak. Megtörténik majd az útburkolat rekonstrukciója, és térburkolatot kap az apáti templom előtti terület – így közösségi tér létesül. Bodorkós Ferenc polgármester ismertette a részleteket. Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: a főutca mellett a település második főutcája is méltó, 21. századi környezetet teremthet az ott élőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában