Folyamatosan épül-bővül a tárlat

2024.02.24. 15:30

Legokiállítás: varázslat a kockabirodalomban - Marvel, Harry Potter, Disney és még sok minden más - fotók, videó

Az űrbe és a dzsungelbe, a múltba és jövőbe, a mesék és a filmek világába repít az ország legnagyobb lego kiállítása - most hétvégén éppen Szombathelyen. A gigantikus építményeket, a méretes terepasztalokat, a színes, pörgő-forgó alkotásokat elnézve az embernek az az érzése támad: minden lehetséges. Itt fiúk és lányok, kicsik és nagyok, kezdők és profik megtalálhatják számításaikat.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Kockabirodalommá változott az AGORA Művelődési és Sportház a hétvégére: a folyosókat és a külön termeket is belakták a lego-építmények. - Az eddigi legnagyobb kiállítás a mostani. Folyamatosan épül-bővül a tárlat, sok újdonsággal készültünk - mondja Zentai Ferenc szervező, akitől megtudjuk azt is: igyekeztek teljesíteni a korábbi évek kívánságait, így Szombathelyre például sok dinoszauruszt hoztak. Sok filmes figurával is készültek, ezek kortól-nemtől függetlenül népszerűek. Úgy tapasztalják, a lányos szíveket is egyre inkább meghódítja a lego, a kifejezetten nekik szóló rész sem maradt ki a fejlesztésből, bővítésből. A mintegy kétmillió építőkocka mintegy két tonnát nyom. - A legot soha nem lehet megunni. Mindig ugyanaz, és mégis mindig más, hiszen ugyanabból a kocka mennyiségből mindenki a saját érdeklődése szerint alkothat valamit – fogalmaz Zentai Ferenc.  

legokiállítás
Hatalmas építmények a legokiállításon.
Forrás: Cseh Gábor

Így tesz az ötéves Luca is, akit Séből hoztak el szülei a kiállításra. Azt mesélik: tíz kiló ömlesztett kockája és terepasztala van otthon. Nagyon tetszik neki a kiállítás, és már ötletet is szerzett az újabb építményéhez. Egy másik, kétgyermekes család pedig azt mondja: már egy hete erre készültek, nagyon várták a kiállítást.  

Találunk itt aprólékosan megtervezett és kidolgozott hófödte várost, mozgó-pörgő vidámparkot Disney-figurákkal, különböző méretű és korból való égi-földi járműveket, külön terepasztalt kapott sokan mások mellett Batman, Marvel és Harry Potter is. A világ csodái, ismert épületei - például a Millenium Falcon, a Sydney-i operaház vagy az Eiffel-torony - szintén életre keltek kockákból. Nem véletlen az ajánló: lego 0-99 éves korig.  

A kiállítás mellett kreatív foglalkoztató és játszóház várja a résztvevőket, vasárnap pedig a legorobotika rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában