Közgyűlés előtt

2024.02.27. 12:35

Milliárdokról döntenek a szombathelyi városatyák csütörtökön

Összesen 13 napirendi pontot tárgyal február 29-én a szombathelyi közgyűlés. Ezek közül egyértelműen a költségvetés lehet majd a fókuszban, mely bizonyára heves vitákat vált majd ki a képviselők között.

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: VN-archív

A meghirdetett 13 napirendi pont közül tizenegyet nyílt, míg kettőt zárt ülésen vitatnak meg a képviselők a csütörtöki rendes havi közgyűlésen, melyet szokás szerint az előző közgyűlés óta eltelt időszak fontosabb eseményeinek beszámolója, vitája nyit majd meg.

Ezt követően a városi rendőrkapitány kinevezésére született javaslatról lesz szó, majd pedig a 3. napirendi pontként a vármegyeszékhely 2024-es költségvetéséről lesz szó. Ennek keretében több mint 30 milliárd forint sorsáról dönthetnek majd a képviselők. A téma előadói dr. Nemény András polgármester, dr. Horváth Attila alpolgármester és dr. Károlyi Ákos jegyző lesznek. 

A folytatásban többek között szó lesz közlekedési támogatás bevezetéséről és a fizetőparkolók igénybevételi rendjéről is. A 11 nyilvános napirendi pont után kettőt zárt ülésen tárgyalnak majd meg a városatyák. Ezek közül az egyik az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft.-t érinti, míg a másik önkormányzati kitűntetések adományozásáról szól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában