Helyi közélet

2024.02.25. 17:00

Mindig olyat, aminek épp szezonja van

Válaszd a szezonálist, válaszd a hazait. Jól teszed, ha mindennap többször is eszel zöldséget és gyümölcsöt, és még jobb, ha mindig olyat eszel, aminek épp szezonja van itthon, legyen tavasz, nyár, ősz vagy tél, szerepel az NNGYK ajánlásában.

Vaol.hu

Az adott évszakban termő hazai zöldségek és gyümölcsök frissek és tele vannak tápanyagokkal. Véded a környezetet azzal, ha nem olyan árut választasz, ami több ezer kilométert utazott távoli országokból. Jellemzően olcsóbban veheted meg a helyben termesztett, idénynek megfelelő zöldséget, gyümölcsöt, és mindezzel támogatod a hazai termelőket is – írja honlapján a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ. S hogy mikor mi terem Magyarországon? Tavasszal például cseresznye, hónapos retek, karalábé, zöldborsó és fejes saláta, valamint petrezselyem, spenót, sóska, zöldhagyma, spárga és snidling. 2022-ben a gyermekeknek szóló plakátokat, tájékoztató anyagokat is készítettek, amelyek kifejezetten a gyümölcsök és zöldségek, valamint a tej és tejtermékek fogyasztásával kapcsolatos ismeretterjesztést célozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában