Pál Utcai Fiúk

2024.02.14. 13:28

Az MMIK Cafe újabb nagyszabású koncerttel érkezik!

Február 11-én nyolc órai kapunyitással az MMIK aulájában a Pál utcai fiúk zenakar dönti ki a ház oldalát! Vendégelőadóként a szombathelyi Prokofjev is csatlakozik a koncerthez.

Gáspár Eszter

A Pál Utcai Fiúk 1983 nyarán, Szigetszentmiklóson alakult barátokból és iskolatársakból. A zenekar, mely egykor pénzfeldobással választotta hangszereit, egy szigetszentmiklósi garázsból nőtte ki magát országosan ismert, immáron 25 éve koncertező együttessé. Kezdetben a Budapest Sportcsarnokban sztárzenekarként tündökölve, később tagcserék és egyéb változások következtében a klubok félhomályába tér vissza.

A zenekar továbbra is aktívan koncertezik, s új tagcserék és inspirációk után 2000-ben megjelent a Ha jön élet című albumuk, mely meghatározta a felnőtté válásukat. Egy kis pihenő után, a 20. évfordulót követően újra aktívvá váltak, és 2008-ban a Legelő című nagylemezükkel lendületesen új fejezetet nyitottak a történetükben.

A zenekar 2019-es évében különösen mozgalmas időszakot élt meg, hiszen dupla LP-n kiadták a 2015-ös szimfonikus koncertjük hangfelvételét a "KomolyZene" címmel, majd októberben megjelent a vadonatúj sorlemezük, az "Igazán ez minden". Ezzel a friss anyaggal ismét megmutatták, hogy képesek újat hozni és fennmaradni a zenei palettán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában