Helyi közélet

2024.02.18. 15:00

Modern ivóvízhálózatért fogtak össze Velemben

Polgári jogi társaságot alapítottak a Fagyöngy és Rózsa utcák ingatlantulajdonosai, hogy modern ivóvízhálózatot építsenek ki.

Vaol.hu

– Csak feltételezni tudjuk, hogy 40 évvel ezelőtt az érintett utcák kiépítettsége még alacsony volt, illetve a terület magassági elhelyezkedése miatt nem lehetett megfelelő, stabil nyomással ivóvíz-szolgáltatást nyújtani – mondta el lapunknak Tollas Gábor, a nemrég megalakult polgári jogi társaság elnöke. Úgy folytatta: – Ezt az akkori tulajdonosok magánhálózatok kiépítésével oldották meg, azokra a szomszédos telkek is rákötöttek. A hálózatot a legmegbízhatóbb, horganyzott acélcsövekkel építették ki. (Műanyag cső sajnos nem volt elérhető számukra.) A csővezetékek időközben korrodálódtak, meghibásodásuk veszélyt jelenthet a vízszolgáltatásban. A meglévő magánhálózatokat a közműtérképeken nem tüntették fel, javításuk szinte lehetetlen – összegzett Tollas Gábor. Megtudtuk azt is, a tervezéssel és annak engedélyeztetésével párhuzamosan keresik a kivitelezéshez a vállalkozókat. A tulajdonosok bíznak abban: tavasszal megkezdődhetnek a munkák. A projektet 80-90 százalékban önerőből valósítják meg, minimális támogatottsági igénnyel fordultak a falu felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában