Kihelyezett ülés

2024.02.20. 09:00

Napirenden a Szajki tavak és a vasi fürdők

Kihelyezett ülést tart ma a Vas Vármegyei Értéktár Bizottság a Vasvári Békeházban.

Vaol.hu

A beterjesztett kérelmek között tárgyalják a „Szajki tavak” vasi értéktárba való felvételét, amely Vas vármegye, szervesrészét képző mesterségesen kialakított turisztikai desztináció. Az 1900-as évek elején jött létre Zierer Antal és Endrődy Sándor tevékenységének köszönhetően. Az ülésen téma lesz a „Vasi vízgyógyászat és fürdőkultúra” fontos gyűjtőfogalom:, amennyiben együtt kívánja láttatni és népszerűsíteni a vasi fürdőhelyeket. 

Ezután bemutatkozik a vendéglátó Vasvári Népfőiskola, valamint a Vas Megyei Turizmus Szövetség, és beszélgetés zajlik a velük való partneri együttműködés lehetséges irányairól. A TOP+ Humán pályázathoz kapcsolódó értéktár bizottsági célok felvezetéséhez meghívott partner: dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke. Az értéktár bizottsági ülésen végül értékelik vármegyei vetélkedőt és a vasiak lakiteleki bemutatkozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában