NAV-fogás

2024.02.22. 09:14

Négymillió forint értékű vízipipadohánnyal buktak le az M1-esen, paprikás hangulatba került a sofőr

Olaszországba tartott az a járműszerelvény, aminek utánfutójában több mint négymillió forint értékű vízipipadohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. Az illegális szállítmány az egyik utasé volt, ami még a sofőrt is felpaprikázta.

Vaol.hu

Forrás: NAV

Február 16-án húsz járőrt és egy egész „kutyafalkát” vetett be a NAV Győr-Moson-Sopron vármegyénél.  Összesen három helyszínen - Rajkán, Hegyeshalomnál és az M1-es autópályán - tartottak fokozott ellenőrzéseket. Alig néhány óra elteltével a sztrádán egy litván furgon a román utánfutójával fenn is akadt a pénzügyőri mustrán. Az utasokkal teli jármű utánfutójából, a csomagok alá rejtve 50 kilogramm vízipipadohány került elő. A sofőr meglehetősen paprikás hangulatba került, amikor kiderült, hogy az utasa nagy értékű illegális csomagot rejtett a többiek holmija alá, és emiatt meg kellett szakítaniuk olaszországi útjukat.  

Az egyenruhások a négymillió forint értékű, magyar zárjegy nélküli vízipipadohányt lefoglalták. Az 59 éves férfi több millió forint jövedéki bírságra számíthat és költségvetési csalás bűncselekmény miatt is felelnie kell. 

Az ellenőrzéssorozat végéig a pénzügyőrök csaknem száz járművet vizsgáltak át, további hét esetben találtak illegális dohányárut és ismeretlen eredetű alkoholterméket, közel egymillió forint értékben. Ezekben az ügyekben jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában