Térmisszió

2024.02.03. 13:05

Örömfal, hálasarok és különös szendvicsemberek a celldömölki piactéren

"A forralt boros és teás edények alatt már reggel 7-kor égett a tűz, a piactéren pedig a megszokott árusokon kívül eddig ismeretlen arcok tűntek fel" - adta hírül közösségi felületén az Alsósági Szent Miklós Plébánia. A megmozdulás az ÉlesztŐ városmissziós hét eseménye volt.

Vaol.hu

Térmisszió a celldömölki piacon

Fotó: VN/Alsósági Szent Miklós Plébánia

"Csütörtök délelőtt teljes mellbedobással a misszióé volt a főszerep. A forralt boros és teás edények alatt már reggel 7-kor égett a tűz, a piactéren pedig a megszokott árusokon kívül eddig ismeretlen arcok tűntek fel" - olvasható a Szent Miklós Plébánia közösségi felületén. 

Térmisszió fiatalokkal a celldömölki piacon
Fotó: VN/Alsósági Szent Miklós Plébánia

 "Nem sokkal később már állt a sátor az örömfal, és a hálasarok, az ÉlesztŐ-s csapat pedig a helyi fiatalokkal karöltve lelkesen nekilátott a piaci életbe való bekapcsolódásba. Az emberek megszólítása során egyaránt örömteli volt látni azokat, akiket csak egy tea vagy sütemény elfogyasztásának idejére tudtunk megszólítani, és azokat akik a beszélgetés mellett örömmel kapcsolódtak be a stand mellett zajló dicsőítésbe, az imaszándékok írásába, vagy akár a hálafalunk kidekorálásába. Ezekhez nagy segítségül szolgáltak továbbá azok a fiatalok, akik a közeli iskolából érdeklődéssel látogattak meg minket tanáraikkal együtt a napi hittanórák keretein belül. A diákokkal egybeolvadva mégjobban megtudtuk élni a közösségben való dicsőítés örömét, és jó volt azt látni, hogy a fiataloknak sokszor tényleg csak egy jó példára, vagy egy kis bátorításra van szükségük ahhoz, hogy a felszínre hozzák a bennük szunnyadó krisztusi elhívást. A térmisszió lezárásaként zenélve bevonultunk az iskolába is, ahol a kisebb tömeg egy szünet erejéig együtt énekelt és imádkozott az ott tanuló diákokkal és tanáraikkal az aulában."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában