Verseny

2024.02.06. 19:41

Rajzok a Mesevárban - Tizenkét óvoda 136 alkotással mérette meg magát - fotók

Kis művészpalánták tarka palettájának alkotásai vonultak fel a Mesevár Óvodában „Az én jelmezem” rajzversenyen, ahol 12 óvoda 136 páratlan alkotásával mérettette meg magát.

Gáspár Eszter

A díjazott kis művészpalánták

Forrás: Cseh Gábor

A színes rendezvény három korosztályban díjazta a legkreatívabb, legötletesebb jelmezek rajzait, és különdíjakkal is gazdagította a művészeti palettát. A zsűri elnöki székét Foki Éva képzőművész töltötte be, aki figyelmét a kompozíció, színhasználat, arányok, ötletgazdagság felé fordította. Az értékelés során a kicsik művészeti kifejezőképességének számos aspektusát vizsgálták meg. A versenyzők három korcsoportban mérették meg magukat, és büszkén mondhatjuk, hogy mindenki diadalmasan helytállt. 

A 4 évesek korosztályában a Benczúr Óvoda kiscsoportosa lett az első helyezett, míg a 5 évesek között a Weöres Sándor Óvoda növendéke diadalmaskodott. A 6–7 évesek korosztályában a Pipitér Óvoda nagycsoportosa bizonyult a legkreatívabbnak. A különdíjakra is külön figyelmet fordított a zsűri, és öt különleges, részletgazdag alkotást is kiemelt. Az alkotókat büszkén várták a díjátadó ünnepségre, amelyet a Mesevár Óvodában tartottak. „Az én jelmezem” alkotóverseny nemcsak a kis alkotóknak és óvodáknak szerzett örömöt, de egyben színesítette és gazdagította a város művészeti életét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában