Elfogadta a felkérést

2024.02.17. 08:14

Választás 2024: Kondora István újraindul Sárváron - írásunk frissült

Kondora István, Sárvár polgármestere bejelentette: újraindul a polgármesteri posztért. Önkormányzati választás: elindult a felkészülés a kampányra a városban.

Vaol.hu

Választás 2024: az első bejelentés

Választás
Választás 2024: Évértékelőt tartott a városvezetés Sárváron
Forrás: Facebook/ Sárvár Lendületben

Pénteken megtartotta hagyományos évértékelő-évkezdő beszédét Kondora István. A ZeneHázában egy fontos bejelentés is elhangzott: Sárvár polgármestere az idei önkormányzati választáson újraindul a polgármesteri székért. Választás: elindult a felkészülés. 

Az ünnepségen ahogy minden évben, a 2023-as évet összefoglaló rövid képes videóösszeállítás levetítését követően idén is Kondora István, Sárvár polgármestere számolt be a város elmúlt évéről és ismertette az előttünk álló esztendő terveit.

  • Felidézte, hogy a 2023 év eleji energia krízisből nehezen lábalt ki a város, ám a helyzet a tavaszra rendeződött, a közösségek élete is visszatérhetett akkorra a régi kerékvágásba.
  • Sárvár lakossága 2023 elején 14 ezer fő volt, tavaly száz gyermek született és 182 ember hunyt el. Mint azt Kondora István elmondta, a város lélekszámának csökkenése az elmúlt 10-15 év tendenciája, ez idő alatt 1.200 fővel csökkent a lakosság száma.
  • Megemlékezett a tavalyi csapadékos időjárásról, aminek a mezőgazdászok igen, a fürdő dolgozói azonban kevésbé örültek. A nagy esőzések az évszázad árvizét is elhozták augusztusban a városba: 424 cm-en tetőzött a Rába.

- Sárvár gazdasága két lábon áll: az egyik az ipar, a másik a turizmus – emelte ki a polgármester, majd elmondta, az ipar az adóbevételeket nézve tavaly is jól teljesített, alig két héttel ezelőtt a cipőgyár azonban bejelentette, hogy bezár. A nagyobb vállalatok azonban folyamatosan további fejlesztéseken mennek keresztül. Az energiakrízis a turizmust is érintette, az év elején még a fürdő bezárása is felmerült, a kormányzati támogatásoknak köszönhetően azonban erre nem volt szükség. Az év végére Sárvár turizmusa megközelítette a koronavírus-járványt megelőző 2019-es csúcsév teljesítményét.

A fontosabb beruházások és fejlesztések között felsorolta a Nádasdy-iskola melletti és a Dózsa úti parkolók megépülését, a Berzsenyi utca felújítását, az új gyermekorvosi rendelő elkészültét, és a Szatmár úti óvoda felújítását. Sárvár is elkötelezett híve a zöldítésnek, az elmúlt 14 évben 55 ezer facsemetét ültettek el.

A város a biztonságot tekintve is élen jár, ezért Kondora István köszönetét fejezte ki a rendőrség, a polgárőrség, a mentők és a katasztrófavédelem számára.

Megemlékezett a történelmi egyházak és a városi civil szervezetek fontosabb tavalyi eseményeiről és szó ejtett a testvérvárosi kapcsolatokról, majd bemutatta a tavaly megjelent, Sárvárhoz kapcsolódó könyveket.

Ezt követően Kondora István bejelentette: mérlegelve egészségi állapotát, úgy döntött: elindul polgármesterjelöltként a júniusi helyi önkormányzati választáson. Kondora István 1994 és 2002 között dolgozott képviselőként, illetve bizottsági elnökként a sárvári önkormányzatban. 2002-től két cikluson át alpolgármesterként, 2010 óta pedig polgármesterként vezeti Sárvárt a választók bizalmának és támogatásának köszönhetően.

A rendezvényt zenei és prózai műsor színesítette: fellépett a Regös Együttes, valamint Szakály Dominik, a Sárvári Tinódi Gimnázium 10.B osztályos diákja.

Végezetül a polgármester bemutatta Sárvár város borát, ami idén a Bősze Pincészet díjnyertes, TündérOrszág fantázia nevet viselő 2019-es cuvéje lett.

Előzmény:
Az önkormányzati ciklus végéhez közeledve úgy döntöttem, hogy elfogadom a felkérést, és ismét elindulok a polgármesteri tisztségért közölte pénteki évértékelőjén Kondora István, Sárvár polgármestere.
Hozzátette: "Köszönöm az elmúlt évek közös munkáját mindazoknak, akik fontosnak érezték Sárvár fejlesztését! Célom, hogy közös lendülettel és tenni akarással folytassuk azt a munkát, amely Sárvár és a sárvári családok jövőjét szolgálja!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában