Képgenerátor

2024.02.21. 20:00

Vasasszonyfa az AI szemével - Megnéztük, mit kezd a mesterséges intelligencia a vasi településnevekkel - videó

Fénysebességgel terjednek és nagyon népszerűek az AI képgenerátor programok. Megnéztük, mit kezd a mesterséges intelligencia a vasi településnevekkel. Milyen képet készít például, ha azt az instrukciót kapja, hogy Vasasszonyfa?

Gáspár Eszter

Vasasszonyfa – a mesterséges intelligencia szerint

Forrás: VN/AI

A legnagyobb fejlődés az elmúlt egy évben látható. A tavaly ilyenkor generált képekhez képest napjainkban olyan fotorealisztikus képeket készít egy-két AI-generátor, hogy ha az ember nem figyel oda, könnyen megtévesztheti. Ebből fakad, hogy nem is teljesen veszélytelen, ugyanis fordult már elő visszaélés hírességek arcával is. A programmal sokat lehet kísérletezni. 

vasasszonyfa
Vasasszonyfa – a mesterséges intelligencia szerint
Forrás: VN/AI

Tud már tökéletesen utánozni művészeket, stílusokat, különböző korok művészetét. Amikor parancsot adunk neki, az AI egy hatalmas adatbázist felhasználva kezdi generálni a képeket. Ezt a képességét használtuk fel arra, hogy megnézzük, hogy a mesterséges intelligencia mit „gondol” a vasi településekről, ha csak a nevüket futtatjuk meg parancsként. Meg is mutatjuk, milyen képek születtek. Kezdjük a sort Vasasszonyfával. Folytatás következik!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában