Verseny

2024.02.08. 07:00

Vasi sikerek az Országos Állategészségügyi Versenyen - PremóBiosz csapata a döntőben

Az Állatorvostudományi Egyetem 7. alkalommal hirdette meg az Országos Állategészségügyi Versenyt. A Premontrei-iskola "PremóBiosz" csapata bejutott a márciusi döntőbe.

Vaol.hu

Forrás: VN

A „PremóBiosz” csapatát a tizedik osztályos Gaál Júlia és Vida Virginia, valamint a 11. osztályos Mészáros Blanka alkották. A 194 fős mezőnyben minden fordulóban a legjobb 10 között végeztek, és emellett a külön feladatokba is komoly munkát fektettek. Ennek meg is lett az eredménye, végül az előkelő 4. helyet szerezték meg, és ezzel 

a PremóBiosz bejutott a tíz csapatos döntőbe. 

A megmérettetést március 8-10. között rendezik Budapesten, az Állatorvostudományi Egyetemen, ahol különféle izgalmas és elsősorban gyakorlati jellegű feladatok várnak a versenyzőkre. 

 A Premontrei Gimnázium hivatalos közösségi oldalán arról is ír: a verseny 3 online fordulóból állt és két projekt jellegű külön feladatot kellett elkészíteni a csapatoknak. Az online fordulók feladatsorai, messze túlmutattak a középiskolai biológia tananyagon, elsősorban állategészségügyi és állattenyésztési területeket érintettek, de voltak az általános biológiához kötődő témák is. A külön feladatok elsősorban a csapatok kreativitását tették próbára. Készíteniük kellett egy képregényt, amelyben a kutyasétáltatók felelősségeire hívták fel a figyelmet, valamint egy kisfilmben az állatkertek feladatainak bemutatása volt a feladat. 

Bár a döntőben egymás ellen fognak versenyezni a bejutott csapatok, de valójában ez mindenkinek egy ajándék lesz a több hónapon keresztül végzett munkájáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában