Hangulat

2024.02.04. 08:44

Vidám felvonulással, kisze-égetéssel űzték el a telet Uraiújfaluban - fotók, videó

Maskarás felvonulással és kiszebáb égetéssel tettek próbát a tél elűzésére Uraiújfaluban szombaton.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

A díszes kompánia délután, a jákfai faluvégen gyülekezett, ahol a Nicki Fergeteg néptáncegyüttes csapata ropta a népi dallamokra. Innen a feldíszített traktorral – amelyen a máglyára vetendő Kisze Tünde, a kiszebáb is utazott - és amögött vonultak tovább a farsangolók énekelve, kereplőkkel és karikás ostorral zajt csapva, hogy még négy megállónál szórakoztassák a falu népét. Útközben egyre többen csatlakoztak a vonulókhoz, mindenki feltűzhette saját gondűző céduláját a kiszebáb ruhájára, hogy aztán minden gonddal-bajjal együtt égjenek el a művelődési ház udvarán felállított máglyán. 

A cédulákra került, ezzel együtt elégett az irigység, a betegség, a bánat, a háború, a szegénység, az egyedüllét és sok más egyéb probléma, amivel az embereknek nap mint nap szembe kell nézniük. A hangulatos délután zárásaként az ünneplők zsíros kenyeret falatoztak lilahagymával, mellé forralt bort és forró teát kortyolgattak.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában