Virágládák a Várkerületen

2024.02.02. 07:00

Zajlik a felújítás első üteme Sárváron: bontás és építés forgalomkorlátozással

Amint arról korábban lapunk is beszámolt, január közepén megkezdődött a Várkerület utca első szakaszának felújítása. Ez a felújítási projekt első üteméhez tartozik: a munkálatok április közepéig teljes egészében elkészülnek. Arról pedig, hogy éppen hol tart a felújítás, Kondora István, Sárvár polgármestere beszélt.

Polgár Patrícia

Kondora István polgármester számolt be a felújítás állásáról

Forrás: Unger Tamás

A Várkerület utca felújítása két ütemben valósulhat meg Sárváron. A második ütem elkezdéséhez még pályázati lehetőségre vár az önkormányzat. Az első ütem munkálatai – a Várkerület utca Kossuth Lajos tér és Tizenháromváros utca közötti szakaszának felújítása – azonban január 15-én elkezdődtek, azóta a közlekedőknek forgalomkorlátozásokkal kell együtt élniük a környéken. 

A kivitelező jelenleg a Kossuth Lajos tér és a Tizenháromváros utca csatlakozása közötti szakaszon dolgozik, eddig megtörtént a városháza előtti járda, az esőcsatornák és a hivatal lábazatának elbontása, valamint a fák kivágása. Jelenleg virágládák és egyben ülőpadok, továbbá a járda megépítésénél tartanak. 

Azt követően kezdődik meg az úttest felmarása, február végén, március elején kezdődhet meg az aszfaltozás – tudtuk meg Kondora Istvántól, aki azt is elmondta: a kivitelezést a közlekedési nehézségek enyhítési miatt bontották két szakaszra. Ugyanis ha a felújítás elérkezik a Várkapu étterem előtti szakaszhoz, újra meg lehet nyitni a forgalmat a városháza és a kormányhivatal előtt. Ez február végére, március elejére várható, addig az intézmények a Nádasdy utca felől megközelíthetők – hívta fel a figyelmet Kondora István polgármester. 

Ezt követően a beruházás első ütemének második szakasza a Nádasdy és a Tizenháromváros utca, valamint a Tizenháromváros és a Várkerület utca felőli útcsatlakozások között folytatódik, ahol hasonló munkálatokat fognak végezni annyi kiegészítéssel, hogy azon a szakaszon az út szegélyeit is újraépítik. Kondora István úgy véli – az időjárástól függően –, a munkálatok április közepéig befejeződnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában